SSK'lı hamile anneler artık devlet hastanelerinin kapılarından geri çevrilmeyecek.

Haber Giriş : 14 Ağustos 2003 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK'lı hamile anneler artık devlet hastanelerinin kapılarından geri çevrilmeyecek. Ortak kullanım kapsamında SSK'lılar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden yararlanabilecek

Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) analık sigortasını ödeme kapsamına almaması nedeniyle SSK'lı anne adaylarını hastane kapısından geri çeviren Sağlık Bakanlığı, yeni SSK Yasası'nın çıkmasıyla hamilelere hizmet vermeye başladı. Artık SSK'lı hamile kadınlar devlet hastanelerinden yararlanabilecek.

SSK'nın gebelik takibi ve doğum ücretini devlet hastanelerine ödememesi nedeniyle devlet hastanelerinden hizmet alamayan SSK'lı hamilelerin sorunu yeni SSK Yasası'nın çıkması ile çözüme kavuştu. SSK, daha önceki SSK Yasası'nda analık sigortası tedavi yardımı kapsamında bulunmadığı için, Sağlık Bakanlığı'na yapılan müdahalenin parasını ödemiyordu. Bu nedenle de ortak kullanım protokolünden SSK'lı hastalar doğum ve gebelik takibinden yararlanamıyordu.

Meclis'ten çıkan yeni SSK Yasası, hamile SSK'lıların bu sorununu çözdü. Kanunun çıkması ile SSK, doğum ve gebelik takibi ücretini ödemeye başlarken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler de gelen hamileleri artık geri çevirmiyor.

Türkiye'nin en büyük kadın doğum hastanelerinden Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Leyla Mollamahmutoğlu, artık SSK'lı anne adaylarının gebelik takibi ve doğumunu yaptıklarını bildirdi.
Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber