İstanbul'da adalet 'bot'la hızlanacak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2011 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakdakı, başsavcılığın görev alanının Marmara'dan Karadeniz'e uzandığını söyledi. Çolakkadı, "Savcılarımız, yoğun trafikten kurtulmak için bir bot kiralayıp ya da satın alarak kıyılarda olay yerlerine 25 dakikada ulaşacak." dedi.

Çağlayan'daki adalet sarayını basın mensuplarına tanıtan Turan Çolakkadı, İstanbul'da görev yapan Cumhuriyet savcılarının özellikle deniz kıyılarındaki olay yerlerine hızlı bir şekilde ulaşması için bir uygulama gerçekleştireceklerini belirtti. Çolakkadı, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yargı alanı genişledi. Yani Marmara denizinden Karadeniz'e kadar bizim yargı alanımız. Bu nedenle olaylara çabuk müdahale etmek için bazı planlarımız var. Yaz aylarında Karadeniz kıyılarında özellikle hafta sonlarında boğulma vakaları oluyor. Yoğun trafik sebebiyle buralara 4-5 saatte ulaşmak zor. Bunun için bir hızlı bot almayı ya da kiralamayı düşünüyoruz. Bu botla en uzak noktaya 25 dakikada ulaşabileceğiz. Hem kıyıdaki, hem de kıyıya yakın yerlerdeki olaylara bu şekilde ulaşmayı planlıyoruz. Yani bir merkezde toplanmakla adli hizmetler hiçbir zaman gecikmeyecek. Yeteri kadar Cumhuriyet savcımız olacak. Onları bölge bölge görevlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Dev adliye kapılarını basına açtı

Çağlayan'da yapımı tamamlanan adalet sarayı kapılarını basın mensuplarına açtı. Adliyeyi basın mensuplarına tanıtan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, yaklaşık 360 hakim ve 200 kadar Cumhuriyet savcısının adliyede görev yapacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Çağlayan'da yapılan dev adalet sarayını basın mensuplarına tanıttı. Modern yapısıyla dikkat çeken adalet sarayını gezen Turan Çolakkadı, bina hakkında bilgi verdi. Çolakkadı, "Sanıklar, aşağı katlardaki nezarethanelerden sadece onlara mahsus bir asansörle alınıyor, salonun bitişiğindeki küçük bir odaya getirilip daha sonra duruşma salonuna alınıyor. Sanıkların kimseyle irtibatı olmuyor. Duruşma salonları yaklaşık 100 kişi olarak planlandı." diye konuştu.

Çolakkadı, kameralı görüntü sistemini eski binadan buraya taşıdıklarını, yetmeyen kısımlara yenisini takacaklarını ifade etti.

Adliyede yaklaşık 360 hakim ve 200 kadar Cumhuriyet savcısının görev yapacağını söyleyen Çolakkadı, "Bu rakamlar zaman içerisinde çoğalıp azalabilir. Bu binada 5 adet banka, postane, sağlık ünitesi, kreş ve kuaför gibi yardımcı birimler bulunmaktadır. İstanbul adliyesiyle beraber Şişli, Sarıyer, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp adliyeleri burada İstanbul Adliyesi adı altında birleşecek. Yaklaşık 5 bin çalışanı olacak. Günlük 70-80 bin civarında insan sirkülasyonu tahmin ediyoruz. Binaya 17 farklı yerden giriş yapılıyor." oedi.

"Yeni bina yargı sürecinin hızlanması konusuna etkisi olacak mı? sorusuna Çolakkadı, "Mutlaka etkisi olacak. Hem yeni mahkemeler kuruluyor, hem de rahat bir ortamda soruşturma ve kovuşturmalar daha hızlı olacak." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber