Başbakanlık Müsteşarlığı'nda değişikliğe gidileceğine ilişkin kulisler yeniden hız kazandı.

Haber Giriş : 14 Ağustos 2003 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık Müsteşarlığı'nda değişikliğe gidileceğine ilişkin kulisler yeniden hız kazandı. Müsteşar Fikret Üçcan'ın Dışişleri bünyesinde yurtdışı bir göreve atanacağı, yerine de Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Günay'ın getirileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, 58'nci AKP Hükümeti döneminde Başbakan Abdullah Gül tarafından Başbakanlık Müsteşarlığına getirilen, ancak AKP Grubu ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın danışmanların tepkisini çeken Üçcan, Dişişleri Bakanlığı bünyesinde yurdışındaki bir görev atanacak. Ancak bir Avrupa başkentinde büyükelçilik beklentisinde olan Üçcan'ın bu isteğinin gerçekleşmeyeceği, UNESCO veya OECD'ye daimi temsilci olarak atanabileceği kaydediliyor.

Başbakanlık kulislerinde, Üçcan'dan boşalacak müsteşarlığa atanacak isimler arasında halen EPDDK Başkanı Yusuf Günay'ın adının ön plana geçtiği konuşuluyor. 57'nci Ecevit hükümeti döneminde Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü görevini yürüten Günay, EPDDK'nın ilk başkanı olmuştu. Günay'ın AKP hükümetleri ile de uyumlu bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor.

Başbakanlık Müsteşarlığı için adı geçen Mersin Valisi Alaattin Osman Çelebioğlu'nun da bu görev için İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu başta olmak üzere, bakanlar nezdinde kulis yürüttüğü belirtiliyor
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber