28 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek, saat 15.00'da Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu'yu Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek, saat 17.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 16.00'da, Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret edecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. Bakan Şahin, öğleden önce Yayladağ'da, öğleden sonra da Altınözü'nde Suriyeli mültecilerin barındığı çadır kentleri ziyaret edecek. Şahin, yakınları tarafından öldürülen Ceylan Soysal'ın Antakya'daki SHÇEK İl Müdürlüğü'nde koruma altında bulunan kız kardeşini ve Dörtyol'da yaşayan Ceylan Soysal'ın annesini ziyaret edecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 09.30'da Ankara Hilton Oteli'nde "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı" kapsamındaki illerde firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılmasını hedefleyen "KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi"nin açılış törenine katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 09.30'da 11-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı öncesinde düzenlenecek "Çalışma Bakanları Zirvesi"ne ilişkin Ankara Vilayet Evi'nde büyükelçiler ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da TÜRKONFED Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini bakanlıktaki makamında kabul edecek, saat 12.30'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 11.00'da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek, saat 17.00'da Afyon Korel Termal Otel'de Afyon İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 09.15'de Norveç'teki katliamda hayatını kaybedenler arasına açılan taziye defterini imzalayacak, saat 10.30'da Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi" bilgilendirme toplantısına katılacak, saat 13.00'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul edecek, saat 11.45'de Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ı kabul edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 15.30'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 13.30'da Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti bakanlıktaki makamında kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 13.00'da Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek, saat 14.00'da Türk Sağlık-Sen 1. No'lu Şube Başkanı Orhan Yılmaz'ı ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, saat 11.00'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, saat 09.30'da Ramazan ayı dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda "Ramazan ve Komşuluk" temasını içeren bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, saat 13.30'da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı makamında ziyaret edecek, saat 16.00'da Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret edecek.

- Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu eski Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Seren, saat 11.00'da ölümünün 4. yıldönümünde Ankara Cebeci Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından, saat 10.00'da Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenlenecek.

- Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri, saat 09.30'da üniversitenin Beytepe Yerleşkesi'nde bulunan Yıldız Amfi'de gerçekleştirilecek.

- "ODTÜ 11. Tanıtım Günleri", saat 10.00'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayacak.

- 2004 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti 22. Dönem Kütahya Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz, Kütahya'daki kabri başında anılacak.

- Everest'e tırmanan Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül'ün "Enerjini Doğru Kullan, Zirveye Tırman" sloganı ile gerçekleştirilen 2010 Everest Ekspedisyonu'na ilişkin kitabın tanıtımı, Antalya'da saat 18.30'da gerçekleştirilecek.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '11. Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı', saat 20.00'de Kültürpark Konser Alanı'nda gerçekleştirilecek konserle sona erecek. Konserde, Türk Pop Müziği'nin sevilen isimleri Bengü, Murat Dalkılıç, Nazlı, Volga Tamöz ve Kolpa sahne alacak.

- Sivas Polis Meslek Yüksekokulu açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, saat 10.00'da bankanın idare merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında "Enflasyon Raporu"nu açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Galatasaray, saat 21.00'de Liverpool ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

- Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında sahasında Belarus takımı FC Gomel'i konuk edecek. Karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

- Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında sahasında Polanya ekiplerinden Legia Varşova ile karşı karşıya gelecek. Maç saat 21.00'de başlayacak.

- Trabzon düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na bugün yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

- Futbolda şike soruşturması kapsamında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber