Görüşmeler sonuç vermedi, Antalya'da ulaşıma yüzde 42'ye varan zamlar geçerli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşıma yapılan yüzde 42'ye varan zamda beklenen iptal gerçekleşmedi. Topladıkları 10 bin imzayla Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kapsını çalan Ulaşım Hakkı İçin Mücadele Birliği üyeleri, hayal kırıklığına uğradı. Zammı geri çekmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Akaydın, mazot fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek, birlik üyelerinin isteğini geri çevirdi. Bunun üzerine belediyeden ayrılan birlik üyeleri, bundan sonra yapacaklarını kamuyoyu ile paylaşacaklarını söyledi.Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, aldığı kararla 10 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 1,50 TL olan biniş ücretini 1,70 TL'ye, kartsız 1,75 lira biniş ücretini ise 2,50 TL'ye yükseltmişti. Karar sonra birçok sivil toplum kuruluşu (STK) çeşitli protesto gösterilerinde bulunarak zamların geri alınmasını istemişti. Halkevleri belediye binası önünde basın açıklaması yapmış, Ulaşım Hakkı İçin Mücadele Birliği de topladıkları 10 bini aşkın imzayı belediye yetkililerine teslim etmişti.

'ZAMLARLA HAKKTAN HARAÇ ALINIYOR'

Grup üyeleri ziyaret ettikleri Başkan Mustafa Akaydın'la zammı görüştü. Zammın halka büyük bir yük getirdiğini ifade eden birlik yetkilileri, Akaydın'dan kararı gözden geçirmesini istedi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan grup sözcüsü ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, Akaydın'ın zammı geri almayı düşünmediğini söyledi. Akaydın'a diğer illerdeki toplu ulaşım ücret ve zam örneklerini de sunduklarını ifade eden Ergen, "Kendilerine taleplerimizi ilettik. Antalya'da ulaşımın pahalı olduğunu, örnekleriyle anlattık. İstanbul'da 40 kilometreye kadar 1,65 kuruş iken Antalya'da 3 -5 kilometre için 2,5 lira ödüyoruz. Eskişehir'de 1,40, İzmir'de 1,75 fakat 1,5 saat geçerli. Bu fiyatları başkana anlattık. Ancak başkan zamlardan geri adım atmayacaklarını söyedi. Halk Kart'sız binişin 2,5 TL olması 'halktan haraç almak' anlamına geliyor. Akaydın bize 2008'den bu yana mazota yüzde 60'a yakın zam geldiğini, o yüzden fiyatları geri çekemeyeceklerini anlattı. 'Zamları geri alamayacağız' diyor. 2,5 liralık uygulamanın da en geç 20 Ağustos'a kadar kalkacağını söylüyor. Zamların kısa mesafede 1,5 TL'ye ineceğini söylüyorlar. Transit geçişlerin de olacağını, buna farklı bir ücret ödenmeyeceğini söyledi. Bizim beklentilerimiz bu tür pansuman tedaviler değildir. Bizim beklentimiz halkın ucuza taşınmasıdır." diye konuştu.

Başkan Akaydın'dan çok net bir sözcük alamadıklarını ifade eden Ergen, kendilerinin eski fiyat tarifesinin geri getirilmesini istediklerini, bunun da kabul görmediğini, bundan sonra yapılacak eylemlere hep birlikte oturup karar vereceklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber