Kuran kursunda yaş sınırı kalkacak/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Norveç'teki saldırıyla kendini gösteren yabancı düşmanlığına karşı en iyi panzehirin Türkiye'nin AB üyeliği olacağını söyledi.Bozdağ, dini de istismar eden aşırılıklara karşı toplumu bilinçlendiren çalışmaları ?Şeker Hoca? lakabıyla bilinen Malatyalı emekli imam Celal Tilgen örneğiyle anlattı. ?Şeker Hoca çok sevilen biri, alim biri, güzel şeyler söylüyor? diyen Bozdağ, imamlarda eğitim kalitesinin artırılacağını, Kuran kursunda 15 yaş sınırının kaldırılacağını açıkladı. Diyanet ve yurtdışındaki Türkler'den sorumlu olan Bozdağ, güncel tartışmaları şöyle değerlendirdi:

- ?Norveç'teki vahşet, esasında Avrupa'da kimi kesimlerin büyüttüğü, kimi kesimlerin varlığını kabul etmediği ideolojik terörün sonucudur. Özellikle Avrupa Birliği'nde kimi siyasilerin yabancılara karşı körüklediği düşmanlık duygularının nasıl olumsuz etki doğurduğunun somut bir örneği. Terörün dini, vatanı, rengi olmadığı görülmüştür.

AB üyeliği panzehir olacak

- AB'ye üye ülkelerin Türkiye'ye karşı tutumlarını yeniden gözden geçirmesi ve tam üyelik noktasında bütün çekincelerini ortadan kaldırması lazım. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği, bu tür hastalıklı anlayışların panzehiri olacaktır. 21'inci yüzyılın, insan eksenli hoşgörü yüzyılı olmasını istiyorsak, kendi gibi olmayana düşmanlığı ibadet sayan fikirlere karşı her yerde mücadele etmeliyiz. İslamofobi'yi körükleyen davranışların insanlık suçu kabul edilmesi görüşüne de katılıyorum.

- Din ideoloji değildir. Dinde aşırılık yoktur, insanlarda vardır. Bir insanı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer olduğunu kabul eden bir din, asla terörü tasvip etmez. Üstelik İslam, ?En hayırlı yol orta yoldur? tavsiyesini veren bir dindir. Batıda insanlar İslam'la ilgili olmayan anlayışları, yapıları Müslümanlıkla aynileştirmeye çalışarak tehlikeli bir tavır gösteriyorlar.

Merkezi vaaz kaldırıldı

- (İmam Celal Tilgen'in Silvan'daki 13 şehit haberi üzerine cuma namazında ?Boşu boşuna görev yapıyoruz. 37 yıldır hocalık yapmışız hiçbir şey öğretememişiz? diyerek istifa ettiği anımsatılınca) Şeker Hoca çok sevilen biri, alim biri, güzel şeyler söylüyor. Ama biz yıllardır Şeker Hoca'nın vaaz etmesini, hutbe vermesini yasaklamışız. Diyanet'ten tek hutbe yazılıyor, camilerde o okunuyordu. Şimdi bu engeli kaldırıyoruz. İmamlarda eğitim düzeyi çok yükseldi. İlahiyat fakültesi mezunlarıyla eğitim düzeyinin en yükseldiği kurum Diyanet İşleri teşkilatıdır. Önümüzdeki dönemde bu mesafeyi daha da ileri götürmek için yapılması gerekenler yapılacaktır.?

15 yaş sınırı kalkacak

Bozdağ, Kuran kursunda 15 yaş sınırının kaldırılacağını açıkladı. Yasa değişikliği hazırladıklarını belirten Bozdağ, ?Bir baba, bir anne çocuğunu yazın her türlü kursa, etkinliğe rahatlıkla gönderirken, kendi dininin kitabını öğretmek istediğinde engelle karşılaşıyor. Bu, demokrasi ayıbıdır, hukuk ayıbıdır, insan hakları ihlalidir. Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmak için gerekeni yapacağız. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz, bu sorunu çözeceğiz? dedi.

Bozdağ, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun artık ?nefret suçu? iddiasıyla düzenli rapor hazırlama kararını şöyle değerlendirdi: ?Bu konuda ciddi sorunlar var, farkındayız. Ortada bir sorun varsa o sorunu rapora dönüştürmekten çekinmemek lazım. Bizim derdimiz aradaki uçurumları kaldırmak, birliği, kardeşlik hukukunu güçlendirmek, duvarları kırmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber