Yardımcı Doçentler, gasp edilen haklarını korumak amacıyla site açtılar

Haber Giriş : 14 Ağustos 2003 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yardımcı Doçentler, gasp edilen haklarını korumak amacıyla site açtılar

Yardımcı doçentlerin gasp edilen özlük hakları:

1 Derece kadroya yükselemiyoruz. Emekli olacağımız zaman ise, lise mezunu statüsü ile 3. Dereceden ( 12 yıl içinde atılmaz isek) emekli ediliyoruz. 657 sayılı devlet memurları yasasında 1 derece hakkı veriliyor ama bu dereceyi YÖK yrd.doçentlere vermiyor. Kanuni ve özlük hakları olmayan uyduruk bir kadroda görev yapmaktayız."

?Fakülte mezunları, öğretmenler, akademik kariyer yapma zorunluluğu olmayan öğretim görevlileri, okutmanlar ve öğretim elemanı yardımcı sınıfından olan uzmanlar bile 1 .dereceye yükselebiliyorlar ama bu hak bize verilmiyor. Yani kariyer yaptık diye mi cezalandırılıyoruz?"

?Ayrıca doçentlik için SCI'da (?sicience citation index?) geçen dergilerde yayın yapma zorunluluğu var. Bu yayın yapma zorunluluğu ile ?ülkemizin stratejik bilgileri'nin yurt dışına kaçırılması yasallaştırılmıştır. Kimse bunun farkında değil. Ayrıca Türkçe yayınlarımız makbul sayılmıyor."

?Özlük haklarımızın verilmesi için geçen dönemde iki adet kanun teklifi meclise sunuldu (2/811 ve 2/890) ama meclisin önce tatile girmesi ve arkasından da yeni seçimlere gidilmesi sebebiyle kanunumuz çıkmadı."

?17 bin yrd. doç. ve 14 bin yabancıdilzede şu anda çok zor durumdadır ve maalesef yaprak dökümü başladı"

?Bizler, YÖK tarafından mimlenmemek için sesimizi çıkaramıyoruz; ancak yardımcı doçentlerin bir örütbağ (internet) sitesi var, orada çığlıklarımız yükseliyor. Adresini (hepsi aynı site) veriyoruz: www.birses.net, www.birses.org, www.birses.com. Orada her şey dile getirilmektedir."
?En derin saygılarımızla".
?Yardımcı doçentler"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber