Emeklilerden Melih Gökçek'e çağrı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emeklilerin, çalışırlarken aldıkları maaşla zar zor geçinirlerken emekli olduklarında maaşları yarı yarıya düşünce açlık ve yoksulluk sınırları içerisinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldığını belirten Emekli Bir-Sen Genel Başkanı Odabaş "Büyük Şehir Belediyesi 60 yaş olanlara bir iyilik etti. Ancak sabah hastaneye yetişecek emekli-yaşlı bekleyecek saat 10 oo olsunda belediyenin yalnız otobüslerinden yararlanarak tedaviye gide bilsinler. Ayni Büyük Şehir Belediyesi Metroya gelince bu iyiliği neden emeklisinde esirgediği de anlaşılır gibi değil. Aslında metro elektrikle çalıştığı için daha az masraflı olmalıdır. Ucuz olduğu için emeklileri yalnız otobüsle sınırlama olmaması gerekmektedir" dedi.

Ramazan ayının bir bereki olarak, saatli süre sınırlamasının kaldırılmasın ve emekli ve yaşlılara Metronun da çok görülmemesini isteyen Odabaş, "İmkânı olan emekli zaten otobüs duraklarında beklemez. Ancak imkânı olmayan ve bu karta ihtiyaç duyanlara da lütfen Büyük Şehir olarak sizler de bunu emeklilerimizden esirgemeyiniz. Hem hoş olmayan kısıtlamayı kaldırınız, hem de emeklilere Metroyu da açınız. Yanı aynı kartla METRO yâda emeklilerin binmelerine imkan sağlayınız. Unutmayınız ki yarın sizlerde emekli olacaksınız,. Sayın Melih Başkan, buradan size sesleniyorum. Emekliler Büyük Şehir Belediye otobüslerinden yaralandıkları gibi METRO dan da aynı kartla binmelerine imkân tanırsanız onların hem duaların ve hem de oylarını ikiye katlarsınız. Onlar siz desteklediklerini çok iyi biliyorsunuz. Başkente yaşayan ve ihtiyaç duyan emeklilerden bunu esirgemeseniz büyük sevaba girersiniz." dedi.

Odabaş yaptığı açıklamada ayrıca, EGO otobüs şoförlerinin de emekliler konusunda eğitilmesini istedi. Açıklamada "Şoförlerden bazıları sanki sırtında taşıyormuşlar gibi emeklilere karşı çok hoş olmayan davranışlarda bulunmaları emeklilerimizi reddice etmektedirler. Kendileri hiç yaşlanmayacak veya emekli olmayacaklarmış gibi tavırlara giriyorlar. Bu konuya da dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü EGO sürücülerinden bazıları emeklilere davranışları hiç de hoş olmayan davranışlardır. Durakta bekleyen yaşlı kartı elinde görünce durmadan giden şoförleriniz bu konuda eğitilmelidirler. Düşün durakta bekliyorsunuz otobüs geliyor sizin yaşlılık kartınızı elinizde görüyor ve durmadan geçiyor. O insanin yerine kendinizi koyun! Bu davranışta olan sürücülerinizin sizin inkârınıza ihtiyaç olduğu kanaatindeyim." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber