Yangına giden itfaiye aracı takla attı: 1 ölü 3 yaralı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2011 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'da anız yangınına giden itfaye aracı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki şarampole yuvarlandı. Kazada evli ve 2 çocuk babası 47 yaşındaki Refik Kınık hayatını kaybederken, 3 itfaiyeci de ağır yaralandı. Kaza akşam 18.30 sıralarında Tekirdağ Maksi kavşağında meydana geldi. Merkeze bağlı Gazioğlu Köyü'nde çıkan anız yangını için vatandaşlar Tekirdağ Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü'nün 110 hattına ihbarda bulundu. Bunun üzerine yangını söndürmek için bir ekip 43 yaşındaki Zeynel Sever'in kullandığı yangın söndürme aracı ile yola çıktı. Tekirdağ-İstanbul çevre yolundan giden sürücü Sever, ifaiye aracı 59 DH 110 plakalı araç ile Maksi kavşağına yaklaştığında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yol kenarındaki şarampole devrilerek takla atan aracta bulunan sürücü Zeynel Sever, itfaiye erleri 47 yaşındaki Refik Kınık, 39 yaşındaki Erkan Beyazkurt ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan evli ve 2 çocuk babası Refik Kınık yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hayati tehlikesi sürüyor.

ARAÇ MAZOTTAN KAYDI

Kazayı duyarak olay yerine gelen Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, itfaiye ekibinin talihsiz bir kaza geçirdiğini ifade ederek 3 kişininde ağır yaralı olduğunu söyledi. Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Erkan Durgut ise Gazioğlu Köyü'ndeki anız yangını ihbarına gide ekibinin kaza geçirdiğini söyledi. Çevre yoluna dökülen mazot nedeniyle aracın kaydığını öne süren Durgut, "Çevre yolunda yangına giden ekibi taşıyan araç yola dökülen mazottan dolayı kaymış ve takla atmışlar. Bir arkadaşımızı kaybettik çok üzügünüz, diğer 3 arkadaşımız da ağır yaralı. Onlar için tüm gerekli müdahaleleri yapıyoruz" diye konuştu.

Kaza haberini alan itfaiye erlerinin yakınları hastaneye koşarken, Gazioğlu Köyü'ndeki anız yangınına başka bir ekip gönderildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber