Milletvekillerine 3. kadro tahsis edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ağustos 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanlık Divanı, halen bir sekreter ve bir danışman hakkı bulunan milletvekillerine üçüncü kadro tahsis etti. Yeni kadronun adı da 'yardımcı personel' olarak belirlendi

Ali Ekber ERTÜRK

Kamuda önce 'bakan yardımcılıkları' ardından da 'komutan yardımcılıkları'yla başgösteren 'yardımcı' furyası Meclis'e de sıçradı. Meclis Başkanlık Divanı, öteden beri gündemde olan 'milletvekiline yardımcı personel' kararını resmiyete döktü. Divan'ın son toplantısında alınan kararla 550 milletvekiline 'yardımcı personel' adıyla eleman çalıştırma hakkı tanındı. Halen, 'sekreter' ve 'danışman' olarak iki personel çalıştırabilen milletvekilleri artık üçüncü personel çalıştırabilecek. Yeni kadronun resmi adı da 'milletvekili yardımcı personeli' olarak belirlendi.

MASRAFLAR MECLİS'TEN

Başkanlık Divanı'nın kararına göre milletvekilleri, yeni dönemde 'yardımcı personel' çalıştırabilecek. Milletvekili, yardımcı personeli ister herhangi bir kamu kuruluşundan isterse dışarıdan açıktan atamayla alabilecek. En az lise mezunu olacak olan yardımcı personel, yine milletvekilinin talebine göre danışman, asistan ya da şoför olarak görev yapacak. Lise mezunu yardımcı personelin aylığı 2 bin lira olarak belirlenirken, 2 ve 4 yıllık yüksekokul mezunları ise 2 bin 300 lira alacaklar.

Milletvekili, yardımcı personel olarak alacağı ismi TBMM Genel Sekreterliği'ne bildirecek. Genel Sekreterlik de bu kişiyle ilgili güvenlik soruşturması yapacak. Milletvekili isterse yardımcı personelini, vatandaşlarla ilişkiler konusundaki temasları için tümüyle seçim bölgesinde görevlendirebilecek. Bu durumda yardımcı personelin kullanacağı ofisin giderleri de Meclis'e ait olacak. Yardımcı personel, milletvekiliyle birlikte göreve gelip yine onunla birlikte görevi bırakacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber