Kadroya geçirilenleri aday memur olarak gösteren Sağlık Bakanlığına tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2011 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ÇKYS sisteminde kadroya geçen sözleşmeli memurların aday memur olarak tanımlanması üzerine Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'na bir başvuru yaptı

Sendikamız yaptığı başvuruda Sağlık Bakanlığı'nda binlerce sözleşmeli personelin kadroya geçmek için başvuru yaptığı hatırlatıldı. Kadro için başvuran personellerin bakanlık ÇKYS sisteminde asil memur olarak gözükürken geçtiğimiz hafta sonu sistemde yapılan bir değişiklikle kadroya geçen sözleşmelilerin aday memur statüsüne tabi tutulduklarına değinildi.

Başvuruda kadroya geçen sözleşmelilerin adaylık sürecine tabi tutulmalarının mali, sosyal ve özlük hakları bakımından mağduriyet yaşamalarına sebebiyet vereceğine dikkat çekildi.

Başvuruda ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından ortak yayınlanan sözleşmelilerin kadroya atanması ile ilgili rehberde ? Kapsamdaki sözleşmeli personelden memur kadrolarına atananlara 657 sayılı kanunun adaylığa ilişkin hükümleri uygulanmayacaktır? hükmünün yer aldığı belirtildi. Ayrıca sözleşmelileri kadroya geçiren Kanun Hükmünde Kararnamede de kadroya geçirilen sözleşmeli personellerin adaylık sürecine tabi tutulacağına dair bir hükme yer verilmediği hatırlatıldı.

Başvuruda söz konusu hususların dikkate alınarak kadroya geçirilen sözleşmeli personellerin asil memur olarak göreve başlatılması istendi.

Söz konusu durumun haksızlık olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ? Sağlık Bakanlığı'nda kadroya geçen binlerce sözleşmeli personelin aday memur olarak tanımlanması son derece yanlıştır. Kadroya geçiş ile ilgili rehberde asil memur olacakları açıkça ifade edilmişken Bakanlığın bu uygulaması mevzuata da aykırıdır. Yıllardır kamu görevlisi olan bu arkadaşları aday memur yapmak, sanki kamuda göreve yeni başlıyor gibi kabul etmek hem yanlış, hem de mali, sosyal ve özlük hakları bakımından mağduriyet yaşamalarına neden olacak bir düzenlemedir. Biz bu konuda başvurumuzu yaparak Sağlık Bakanlığı'nın bu hatadan dönmesini istedik. Süreci yakından takip edeceğiz. Umarız başvurumuz sonucunda hatadan dönülerek kadroya geçen sözleşmeliler asil memur olarak atanırlar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber