'Öğrenci Meclisi'nde tartışma çıktı, müdahale istemine Çelik 'darbe' olur diye karşı çıktı

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bütün illerinden gelen öğrencilerin bir günlük milletvekilliği macerası renkli görüntülere sahne oldu.

Meclis Başkanlığı'nın iki yıldır başlattığı demokrasiyi yaygınlaştırma projesi çerçevesinde Ankara'ya gelen öğrenciler, işlerini hayli ciddiye aldı. Öğrenciler, geçen senenin aksine bu yıl tartışma, protesto ve sataşmalarla dikkat çekti. Tartışmalar üzerine öğrencilerin olaya müdahale etmesini istediği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Sizin yaptığınızı biz yapsak ortalık birbirine girer.? değerlendirmesini yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) dünkü konukları 81 ilden gelen öğrencilerdi. TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanan oturumda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, açış konuşması yaptı.

Çelik'in konuşmasının ardından yemin ederek bir günlük görevine başlayan öğrenci vekillerin ilk işi başkanlık seçimi oldu. Arınç'ın koltuğuna geçici başkan olarak Osmaniye öğrenci vekili Bünyamin Bozlak oturdu. Başkanlık seçimi ise hararetli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Başkanlığa 5 ismin aday olacağı açıklandıktan sonra İzmir temsilcisi Aziz Mücahit Bakır da aday oldu. Bakır'ın adaylığı öğrenciler arasında tepki doğurdu. Protestosunu alkışlarla, sataşma yolu ile gösteren öğrenciler, Bakır'ın kürsüde konuşması sırasında da boş durmadı. Alkışlı protesto sonucu geçici başkan Bozlak, oturuma ara vermek zorunda kaldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerle birlikte Meclis oturumunu baştan sona izledi. Tartışmaların yoğun yaşandığı anlarda Çelik ile öğrenciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ZAMAN'a yaptığı açıklamada şunları anlattı: ?Öğrenciler işlerini epeyce ciddiye almış. Ankara temsilcisi bir öğrencimiz bana ?Sayın bakanım müdahale edin.' dedi. Ben de, ?Meclis'e müdahale olur mu? Müdahale edersek darbe olur.' dedim.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber