Kadın sorununa akademik çözüm

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu'da kadın sorunlarının çözümüne yönelik yeni adım.Siirt Üniversitesi'nde Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyete geçiyor.

Suat BİLİM

Merkez, bölgede yaşayan kadınlar ve kız çocukları için seminerler, halk eğitimi programları düzenleyecek. Eğitimlerde aile içi şiddetten aile planlamasına birçok konuda önlemler alınarak bölge kadınının sosyalleşmesi sağlanacak. Proje sorumlusu Esra Ömür 'Kadına yönelik şiddet, bilinçsiz doğum, çocuk yaşlarda evlilik gibi sorunlara çözüm getirip bölgemizdeki kadına olan negatif bakışı pozitif bakışa yönlendirmeye çalışacağız' dedi.

Ömür, 'Kadınlarımızın sorunlarına çözüm bulmak ve kırsal alanda yaşayan kadınları topluma kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız sadece Siirt genelinde değil ülke genelinde bir çalışma olacak. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kırsal alanda yaşayan kadınların ve kız çocuklarımızın sorunlarına çözüm arayacağız' diye konuştu. Merkez, kadınlarla ilgili programlar oluşturarak, ulusal kalkınmaya etkin bir biçimde katılamamış kırsal kesimdeki kadınlar ve kız çocukları için özel eğitim programları ve seminerler de düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber