Türk Telekom'un AR-GE hedefi bin istihdam/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Ağustos 2011 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom, İTÜ içinde AR-GE Merkezi kurdu. Merkezde 400 kişiye iş olanağı sunulması, 900 olan mühendis ve araştırmacı sayısının 2012 sonuna kadar 1000'e çıkarılması hedefleniyor

Türk Telekom'un ARGE atılımı istihdama önemli katkı sağlayacak

MELİH BAYRAM DEDE

Türk Telekom'un teknoloji üreten ve ihraç eden Türkiye'ye katkı sağlamak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi ARI4 Teknokent'te Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurdu. 5 bin 205 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek teknoloji üssünde, 400 kişiye iş olanağı sunulması, 900 olan mühendis ve araştırmacı sayısının 2012 sonuna kadar 1000'e çıkarılması hedefleniyor. Türk Telekom Grubu AR-GE Merkezi'nde grup şirketleri Sobee ve İnnova'nın da birimleri bulunuyor.

ÖĞRENCİYE İŞ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer de açılışta araştırma geliştirme merkezlerinin teknoloji geliştirme ve istihdama katkısına dikkat çekti. Açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de konuşmasında, "Arı Teknokent Ailesi'ne Türk Telekom Grubu şirketlerinin Ar-Ge birimi dahil olmuş ve hedefimizin ve izlediğimiz yolun doğru olduğunu bize bir kez daha kanıtlamıştır' dedi.

Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin açılışında, Türk Telekom Araştırma İşbirliği Ödülleri'nin duyurusu da yapıldı. Üniversitelerden gelecek projelere finansman desteği sunacak olan ödüllere, tüm Türkiye'den başvuru gelmesi bekleniyor. Toplam 200 kişi kapasiteli toplantı salonları bulunan merkezde, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yarı zamanlı iş imkânı da sunulacak. Ar-Ge merkezinde görev alacak yüksek teknoloji araştırma ekipleri, laboratuvarlarda geliştirilen servis ve hizmetlerin tasarım ve test aşamalarını gerçekleştirecek.

HEDEF 50 MİLYAR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin AR-GE'ye ayırdığı payın artırılması için çalıştıklarını belirterek, "2001'de AR-GE'ye ayrılan para GSYH'nin 1.8 milyar dolarıydı. 9 yılda bugün 7 milyar dolara çıktı. 2023'te bu rakam 45-50 milyar dolar olacak. Milli gelirimizin 0.7'sini AR-GE'ye ayırıyoruz. Hedef milli gelirin yüzde 2.5'ini AR-GE'ye ayırmak. Şu anda kamunun AR-GE'deki payı yüzde 70. Özel sektörün payı yüzde 30. Bunun tam tersine dönmesi gerekiyor" dedi.

Teknoloji ihracı

Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt , "Teknolojiyi satın alan değil, üreten ve aynı zamanda da ihraç eden Türkiye için önemli bir adım daha atıyoruz. AR-GE merkezimiz, yeni istihdam olanakları yaratacak ve tersine beyin göçü sürecine katkı sağlayacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber