Bakan Çelik'in eğitimci kardeşleri

Haber Giriş : 24 Nisan 2005 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilgi çekici kişiliğiyle tanınır. Bakan Çelik'in ailesi de özellikli bir aile. Hüseyin Çelik, 6'sı erkek 9 kardeş. Aile, eğitimci kimliğiyle öne çıkıyor.

Altısı erkek dokuz kardeş olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, aile bağlılığının güzel bir örneğini sergiliyor. Çelik'in erkek kardeşlerinin çoğu kendisi gibi eğitimci...

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Hüseyin Çelik, tam 9 kardeşe sahipti. Çelik kardeşlerden Ali Çelik, 29 yaşında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kalan kardeşler ise birbirine bağlılığıyla biliniyor. Bakan Çelik, kardeşlerin üç numarası. Çelik kardeşlerden sadece Bakan Hüseyin Çelik ile öğretmen olan Hamit Çelik esmer, diğerleri ise sarışın ve mavi gözlü. Bakan Hüseyin Çelik bu durumu, ?Mehmet'le ben tipo baskıyız' esprisiyle özetliyor.

Hepsi eğitimci

Çelik kardeşlerin bir başka özelliği ise uğraştıkları işler. Kardeşlerin tamamına yakını eğitim alanında çalışıyor. Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütürken, ağabeyi Ramazan Çelik, Van 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde genel sekreter. Mehmet Çelik Bahçeşehir üniversitesinde öğretim görevlisi.

Hamit ve Mahmut Çelik kardeşler ise Van'da öğretmenlik yapıyor. Erkek kardeşlerden sadece Ahmet Çelik eğitim alanında değil. Ahmet Çelik, Van'da esnaf. Çelik kardeşlerin geri kalan 3'ü ise kız kardeşler. Asiye, Saniye ve Süheyla Çelik kardeşler çalışmıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber