MEB, özür grubuna bağlı tayin talebinde bulunan öğretmenlerden, atanmalarını sağlayacakları iddiasıyla para isteyenler olduğunu belirterek, bu kişilere karşı dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

Haber Giriş : 15 Ağustos 2003 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, özür grubuna bağlı tayin talebinde bulunan öğretmenlerden, atanmalarını sağlayacakları iddiasıyla para isteyenler olduğunu belirterek, bu kişilere karşı dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

MEB yetkilileri, eş durumu, sağlık ve öğrenim gibi özür grubuna giren öğretmenlerden tayin talebinde bulunan ve koşulları mevzuata uygun olanların atamalarının gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Yetkililer, buna karşın kasıtlı ve yanlış bilgiler yayılmaya çalışıldığı, öğretmenlerin de ''aracı'' bulma gayreti içine girdiği yönünde duyumlar alındığını belirttiler.

''Aracı kişilerin'' kendi işlerini takip ediyormuş gibi bakanlık personelini sürekli arayarak bilgi edindiklerinin saptandığını ifade eden yetkililer, bu kişilerin öğretmenlerden ''atanmalarını sağlayacakları iddiasıyla para istediklerini'' bildirdiler.

Yetkililer, ''Öğretmenlerin atanmasıyla ilgili onay çıktıktan sonra kişiye ait kararname düzenlenmesi 2-3 günü buluyor. Bu süre içinde öğretmenin tayininin çıktığını öğrenen aracı kişiler ilgili kişiye gidip 'şu kadar para verirsen tayinini yaptıracağız' diyorlar. Oysa o öğretmenin tayini zaten gerçekleşmiş durumda'' diyerek, öğretmenlerin dikkatli olmalarını ve polise şikayet etmelerini istediler.

Bu arada, MEB'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da şunlar kaydedildi:

''Bakanlığımızca yapılan her türlü idari iş ve işlemler mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bu işlemlere bağlı olarak kafasında soru işareti olan vatandaşlarımızın veya personelimizin doğrudan yetkili yöneticilerimizden her zaman bilgi alması mümkündür.

Bu sebeple, vatandaşlarımızın yalan ve yanlış bilgilere inanarak zarara uğramamaları, üzülmemeleri için bu bilgileri yaymaya çalışanlara veya aracılık görevi üstlenenlere itibar etmemeleri, kendileri ile ilgili bilgileri doğrudan yetkililerden almaları menfaatlerine olacaktır.''

MEB, özür grubuna bağlı tayin talebinde bulunan öğretmenlerin atamalarını bu ay sonuna kadar tamamlayacak. Türkiye genelinde özür grubuna bağlı atama talep eden yaklaşık 3 bin öğretmen bulunduğu, şu ana kadar yaklaşık 1200'ünün atama işleminin yapıldığı kaydedildi.

YENİ BAŞVURULAR

Öte yandan, 20 bin kişilik öğretmenlik kadrosuna 7 Ağustos'ta başlayan başvuru süresi 22 Ağustos'ta sona erecek.

Bugüne kadar yapılan başvurular incelendiğinde, öğretmen adaylarının büyük bölümünün başvuru koşullarını taşımadığı ortaya çıktı. İnternet üzerinden şu ana kadar yaklaşık 31 bin kişinin başvuruformu doldurduğu, ancak bunlardan sadece 16 bininin formuna onay verildiği öğrenildi.

Yeni başvuran öğretmen adaylarının atamalarının, bilgisayar ortamında puan üstünlüğü esas alınarak, bu ay sonunda yapılmasının planlandığı bildirildi.
Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber