Siirt'te karakola saldırı: 2 asker şehit

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Pervari ve Eruh ilçesinde, PKK terör örgütünce, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmanın sürdüğü bildirildi.

PKK terör örgütü militanları tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla Emniyet binasına saldırı düzenledi.

Alınan bilgilere akşam saat 20.25 sularında yapılan saldırıda ilk bilgilere göre 2 askerin şehit olduğu 2 sivilin de yaralandığı bildirildi..

Teröristlerin saldırısına karşı emniyet güçlerinin de karşılık verdikleri ve hala çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.


Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristler, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenledi. Saldırıda, Emniyet Müdürlüğü önünde oyun oynayan 4 çocuk yaralandı. Çocuklardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra, Eruh İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i astsubay 4 asker yaralandı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. İki grup halinde bölgeye gelen teröristler, saat 20.10 İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırdı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na atılan roket, Komando Taburu'nun bahçesine düşerken, Emniyet Müdürlüğü'ne atılan roket giriş kapısına çarpıp patladı. Binadan kopan parçalar, Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oynayan yaşları 4 çocuğun yaralanmasına neden oldu.

YANGIN ÇIKTI

Saldırıyla birlikte ilçede elektrikler kesildi. Saldırının ardından çatışma çıkarken, yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Çatışma sırasında, bölgeye yakın olan Çevre ve Orman İlçe Müdürlüğü binası ile lojmanda yangın çıktı. Teröristlerin kaçışı sırasında da kırsal alanda yangın çıktı. Kırsal alandaki yangın Pervari Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülürken, Çevre ve Orman İlçe Müdürlüğü binasındaki yangının söndürülmeye çalışıldığı bildirildi.

2 ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

Saldırıda yaralanan çocuklar Pervari Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı çocuklardan 4 ve 6 yaşında olan ikisinin durumunun iyi olduğu belirtilirken, 17 ve 18 yaşlarındaki iki çocuğun durumunun ağır olduğu bildirildi.

İki grup halinde saldıran PKK'lı teröristlerden jandarmaya saldıran grubun kent merkezinde oldukları ihbarı üzerine ilçede operasyon başlatıldı.

ERUH'TA 4 ASKER YARALI

Saat 21.00 sıralarında ise, PKK'lı teröristlerce Siirt'in Eruh İlçesi Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 astsubay, 2 uzman çavuş ve 1 er yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber