Memura derece arttı ama derecenin maaşa yansıması düşük oldu

Haber Giriş : 25 Nisan 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir milyon memura bir derece verilmesini öngören yasa yürürlüğe girdi. Ancak derecesi yükselen kamu çalışanlarının maaşları yükselmedi. Artış binde 1 ile yüzde 2.1 arasında kaldı.

Memurlara bir derece verilmesini öngören yasanın çıkmasını bekleyen memurlar yine hüsrana uğradı. Çünkü memura derece arttı ama derecenin maaşlara yansıması binde 1 ile yüzde 2. 1 arasında oldu.

Konuyla ilgili verilen soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın verdiği rakamlara göre, en yüksek artış yüzde 2.1 ile 'birin dördüncü derecesindeki bir memurun maaşında 12 YTL olarak yansıdı.

Derece verilmeden önce 571 YTL alan bir memurun eline bugün 583 YTL geçiyor. Aynı durumdaki bir mühendis ise derece verilmeden önce 898 YTL alırken bugün 903 YTL alıyor. Artış yüzde 0. 6 ile sadece 5 YTL.

Benzer durumdaki bir doktorun eline ise bir derece verilmeden önce 976 YTL geçerken şimdi yüzde 0. 5 artışla 981 YTL geçiyor. Ek ücret kazanmak için kamu hastanelerinin yanında özel kuruluşlarda da çalışan doktorların maaşındaki artış da sadece 4 milyon.

Derece verilmesi ile maaşı yüzde 0.1 yani 1 milyon YTL yükselenler ise ikinin dokuzuncu derecesindeki polis memurları. Bulunduğu derecenin kademelerinde yıllarca bekleyen memurlar dereceyi aldı ama maaşlara derece şimdilik yansımadı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber