Ölen polisin eşi 25 günlük prim mağduru oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK'nın, 30 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden 16 aylık polisi, 25 günlük primi eksik diye emekli etmediği öne sürüldü.

İddiaya göre, 16 aylık memur Mustafa Aygören, 24 Nisan 2011 günü İstanbul-Kartal'da karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması öldü. Kazadan kısa bir süre sonra trafik kurbanı polis memurunun eşi Güllü Aygören İçişleri Bakanlığı ve SGK'ya müracaat ederek, ölen eşinin emeklilik işlemlerinin yapılmasını istedi.

SGK'nın yanıtları şoke etti

SGK yaptığı incelemelerde kaza kurbanı polis memuru Mustafa Aygören'in, öğrenciyken primlerini yatırmadığını, bu nedenle öğrencilik döneminin sayılamayacağını bildirdi. Diğer primli günleri toplandığında Aygören'in emeklilik için gerekli olan 5 yılı doldurmadığını ve 25 gün eksik çıktığını bu nedenle maaş verilemeyeceğini kaydetti.

SGK'nın yanıtı karşısında şoke olan Güllü Aygören eşinin öğrencilik yıllarına primlerini yatırmak istedi ama ikinci bir şok ile karşılaştı. SGK, geçici 5510 sayılı yasanın 4. maddesinin 10. bendine göre, polis okulundaki öğrencilik süresi primlerinin ölmeden önce kendisi tarafından yatırması gerektiğini belirtti. 2.5 yaşındaki çocuğu ile zor durumda kalan Güllü Aygören, ?Ölen polis şimdi nasıl geriye dönük primini yatırsın? Yetkilerimizden mağduriyetimizi gidermelerini bekliyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber