Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2011 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Konya arasında ilk seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile saat 17.35'te Konya'ya gitti.

Başbakan Erdoğan'ı, Ankara Garından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Konya'ya gitti.

Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi

Adem Kadam - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Konya arasında ilk seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile 19.08'de Konya'ya geldi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çok sayıda davetli ve gazeteci de Konya'ya geldi.

Başbakan Erdoğan, geliş yolunda bir süre YHT'yi kullandı.

YHT'nin Ankara-Konya seferi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yolculukta, YHT'nin hızı zaman zaman saatte 255 kilometreye kadar ulaştı.

Erdoğan, Konya'daki iftarın ardından hattın açılışı törenine katılacak.

"Konya ile Ankara bütünleşiyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün tarihimizin, coğrafyamızın dönüm noktalarından biridir. Bugün, Hazreti Mevlana'nın Şehri olan Konya ile Hacı Bayramı Veli'nin Şehri Ankara'yı hızlı trenle birbirine kavuşturuyoruz'' dedi.

Erdoğan, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattının YHT Garı'nda düzenlenen açılış töreninde, mübarek Ramazan ayını hayır dualarıyla uğurlarken, Konya'ya bayram öncesi bir büyük müjdeyle, bir büyük sevinç ve heyecan ile beraber geldiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugünü görmek, bu eserin tamamlandığını görmek, bu sevince sizlerle beraber ortak olmak en büyük arzularımızdan biriydi. Zira, biz laf değil, eser siyaseti yapacağız demiştik. Başlattığımız bir eser tamamlanıncaya kadar da gözümüz, gönlümüz o eserin üzerinde olur. Allah'a hamd olsun ki bugünü de görmek, bu eserimizin de tamamlandığına şahit olmak nasip oldu.

Bugün tarihimizin, coğrafyamızın dönüm noktalarından biridir. Bugün, Hazreti Mevlana'nın Şehri olan Konya ile Hacı Bayramı Veli'nin Şehri Ankara'yı hızlı trenle birbirine kavuşturuyoruz. Selçuklu'nun başkenti Konya ile Cumhuriyetimizin başkenti Ankara arasındaki mesafe kalkıyor bugün. İki büyük şehir, iki büyük gönül Konya ile Ankara bir oluyor, bütünleşiyor. Yedi milyon vatandaşımızın yaşadığı iki büyük şehrimiz birbirine kavuşuyor.

Bu adımlar, sadece iki büyük şehrin birbirine bağlanması değil, kendi medeniyet tarihimizle aramızdaki mesafenin de kapanmasıdır. Bugün Konya'da tarihi bir merasimi gerçekleştiriyoruz. Konya ile Ankara hızlı trene kavuşuyor bugün.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber