4 bin YAŞ mağduruna iade-i itibar edildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşinin başörtülü olması gibi nedenlerle takdirnameli subayların bile ihraç edildiğini hatırlatan Arınç: 4 bin YAŞ mağduru iade-i itibarına kavuştu.

Yıllarca evine giren gazeteden, eşinin başörtüsünden, çocuğunun gittiği dershaneden dolayı, madalya almış subayların bile ordudan ihraç edildiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Referandumun ardından 4 bin tane YAŞ kararıyla ordudan atılan insan iade-i itibarına kavuştu? diye konuştu.

Limon bile satmak zorunda kaldılar

Arınç, Kaldırımoğlu İnşaat'ın sahibi İstanbul Akıncılar Derneği Eski Başkanı Yakup Kaldırım'ın Rixos Otel'de verdiği iftar yemeğinde konuştu. Pekçok askerin adil olmayan gerekçelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiğini hatırlatan Arınç, ?Şimdi çok şükür. Bak yüzbaşıyken atılmış ordudan, şimdi emekli kıdemli albay olarak eski itibarına aynen kavuşuyor. Sen namaz kılıyorsun, eşinin başı örtülü. En büyük suç. Göğsünde 15 tane madalya, daha bir hafta önce takdirname almış ama bu büyük suçla o güzel kurumdan atılıyor. Ve hiçbir imkanı yok elinde. Sokakta limon, pide satacak hayatını kazanacak. Hastaneye gidemiyor. İntihar edenler vardı içlerinde. Kanun çıktı ve şu anda 4 bin tane YAŞ kararıyla atılan insan iade-i itibarına kavuştu? dedi. YAKUP BULUT

Ağırlık adalete

Gençlerin içinde bulunduğu manevi durumun bazen kendilerini üzdüğünü ifade eden Arınç şöyle devam etti: ?Adalet ve eğitim bizim için çok önemli. Uyuşturucunun ortaokullara kadar girme istidadı gösterdiği bir Türkiye'yi kabul edemeyiz. Hükümetimizin de Başbakanımın da bu konu üzerinde ne kadar hassas durduğunu biliyoruz. Bundan sonra yapacağımız şey eğitimdir, adalettir, ahlakı ve aileyi korumaktır. Yeşilay kurumu da güçlendirilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber