AK Parti'den kadınlara pantolonlu içtüzük/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, geçen dönem partiler arasında uzlaşma sağlanamayınca kadük hale gelen yeni içtüzüğe ilişkin önerisini yeniledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un imzasını taşıyan içtüzük önerisinde kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesi ile milletvekillerinin konuşma sürelerinin sınırlandırılması öngörülüyor. Ak Parti'nin anayasadan sonra en önemli konu olarak gündemine aldığı içtüzük değişikliğiyle öngörülen yeniliklerden bazıları şöyle:

- TBMM Başkanı, Meclis'in manevi şahsiyetine yönelik hakaret ve saldırı olması durumunda dava açıp suç duyurusunda bulunabilecek. Hükümet, komisyon ve siyasi parti grupları adına yapılacak konuşmalar 20 dakikadan 15'er dakikaya düşürülüyor.

- Siyasi etik kültürünü geliştirmek, milletvekillerinin mevzuat ve Başkanlık Divanı'nca belirlenen davranış kurallarını ihlalini ilişkin hususları incelemek ve milletvekilliğiyle bağdaşmayan işlere ilişkin itirazları inceleyip karara bağlamak üzere Başkanlık Divanı'nca en az beş üyeden oluşan Etik Kurulu teşkil edilecek.

- Parlamentoya, yasama ve denetim sürecine ilişkin olarak; araştırma ve çalışmalar yapmak, kamu kurum ve kuruluşları ile parlamento arasında işbirliğini artırmak amacıyla Parlamento Akademisi kurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber