Gümrük Bakanı: Sözlü sınavla Bakanlık kadrosu oluşturacağız

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde etik kuralları ihlal edenlere karşı ?sıfır toleransla' çalışacağını söyledi. Yazıcı ?Yolsuzluk ve etiğe aykırı konularda yanlış yapan olursa, kimsenin gözünün yaşına bakmam? dedi.

GÜMRÜKLERDE yeniden yapılanmaya giden ve sert önlemler alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yolsuzluk ya da etiğe aykırı davranışlara izin vermeyeceğini söyledi. Etiğe aykırı davranışlara karşı ?sıfır tolerans' uygulayacaklarını söyleyen Hayati Yazıcı, bakanlık çalışanlarını ?Kimsenin gözünün yaşına bakmam? diye uyardı. STAR'a konuşan Bakan Yazıcı, yeni döneme ilişkin mesajlar verdi.

Gümrüklerin kamuoyundaki imajı konusuna değinen Bakan Yazıcı ?En radikal çözüm duruşunuzdur. Bu duruşunuzun sizinle birlikte çalışanlar nezdinde bıraktığı algıdır. Bizim kararlı olduğumuzu arkadaşlarımız biliyor. Geldiğim ilk günden arkadaşlarıma söyledim, bir arkadaşım bulunduğu yerde hizmet üretirken ben onun yaptığı üretimi kabiliyetiyle ölçerim. İyi niyetli çalışıyor ama bu kadar yapabiliyor. Toleransım var. Ama etik kurallar konusunda toleransım sıfır. Orada kimsenin gözünün yaşına bakmam? dedi. Teknolojik yöntemleri daha fazla devreye sokmanın bu alanda mücadelenin yeni bir yöntemi olduğunu anlatan Yazıcı, 2010'da Kazan'da pilot uygulamayla başlattıkları ?insansız ve kağıtsız gümrük' modelini 2012'de Türkiye'de uygulayacaklarını açıkladı.

Personel alımı mülakatla olacak

Artık gümrüklere mülakatla personel alınacağını açıklayan Yazıcı ?Bu elemanları ÖSYM'den alıyorduk. İstihdam edeceğimiz yeni elemanların KPSS'de en az 70 puan almış olma şartıyla onun üstü puan alanlar arasında ayrıca mülakat yapacağız? dedi. İki üç yıl içerisinde 4 bin kadro alacaklarını da vurgulayan Yazıcı ?Kadro oluşturuyor deniyor. Evet ama bakanlığın kadrosunu oluşturuyoruz. Burada verimli, iş yapacak kadrolar oluşturma peşindeyiz. Yazıcı'nın, Ahmet'in, Mehmet'in kadrosu değil? diye konuştu.

Yakup Bulut/Star


Oğuzhan ŞAHİN ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde teknolojik yöntemleri daha fazla devreye sokmanın bu alanda suiistimalleri azaltmaya yardımcı olduğunu belirterek, ?İnsansız ve kağıtsız bir gümrük hedefim var. Pilot uygulamayı 2010 yılında başlattık. Kazan'daki TIR gümrüğünde. Esenboğa'da devam ediyor. 2012'nin sonuna kalmaz inşallah? diye konuştu. Bakanlığı ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yazıcı, gümrüklere tıpkı Adalet Bakanlığı'nda olduğu gibi mülakatla personel alınacağını söyledi.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM

Bakan Yazıcı, ?Bu elemanları ÖSYM'den alıyoruz. Gümrük çok nitelikli bir yer. Bu mevzuatı uygulayacak donanımda olması lazım. Geçen hafta çıkan kanun hükmünde kararname ile bundan böyle gümrükte istihdam edeceğimiz yeni elemanların KPSS'de en az 70 puan almış şartıyla onun üstü puan alanlar arasında ayrıca mülakat yapacağız. Bunu eleştirenler oldu. İki üç yıl içerisinde 4 bin kadro alacağız.? dedi. Yazıcı, etik kurallar konusunda ise bakanlık çalışanlarını ?Toleransım sıfır. Kimsenin gözünün yaşına bakmam? diye uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber