Beyin Cerrahları İstanbul'da buluşacak

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Tam Endoskopik Lomber Disk Cerrahisi"nin yaygınlaştırılması ve bu konuda eğitimli hekim sayısının arttırılması amacıyla 9-10 Eylül tarihlerinde beyin cerrahlarına yönelik kurs düzenlenecek.

Kurs, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesinde 2 yıldır uygulanan "Tam Endoskopik Lomber Disk Cerrahisi"nin yaygınlaştırılması ve bu konuda eğitimli hekim sayısının arttırılması amacıyla yapılacak.

Uzmanlar yaptıkları açıklamada, günümüz yaşam koşullarının masa başında uzun süre kımıldamadan yanlış pozisyonda oturmanın, sürekli hareket halinde olunmasına karşın kasları güçlendirecek spor aktivitelerine zaman ayırmamanın, yanı sıra yanlış ani hareketler yapmanın neredeyse toplumun yüzde 85'inde bel ağrılarına neden olduğunu belirtti. .

Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'da ise bel ağrısının, doktora başvuru nedenleri arasında ikinci sırada geldiğini ifade eden uzmanlar, çoğu bel fıtığından kaynaklanan bu ağrıların ameliyattan korkanların ve kaçanların yaşamak zorunda kaldığı ağrılar arasına girdiğini bildirdi.

Dünyada 2007, Türkiye'de ise 2009 yılından bu yana yalnızca İstanbul Tıp Fakültesi'nde başarılı bir şekilde uygulanan "Tam Endoskopik Lomber Disk Cerrahisi" (Kapalı/kamera ile bel fıtığı cerrahisi) ile bel fıtıklarının çok daha az riskle ameliyat edilebildiğine yer verilen açıklamada, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nın, oldukça yeni olan bu yöntemin yaygınlaştırılması ve bu konuda eğitimli hekim sayısının arttırılması amacıyla hekimlere yönelik kurs düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, kurs kapsamında beyin cerrahlarının "endoskopik interlaminer lomber distektomi", "lomber nükleoplasti", "endoskopik transforminal lomber distektomi" ameliyatlarını canlı bağlantıyla izleyebileceği ve ameliyatlara interaktif bir şekilde sorularıyla katılabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber