Bakan Yıldız tören kıtasını unutunca vali devreye girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2011 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de 30 Ağustos Zafer Bayramı geçit törenlerine katıldı. Tören alanına gelen Bakan Yıldız, tören kıtasını selamlamayı unutunca devreye Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, girdi ve bakanı uyardı. Bakan Yıldız, geri gelerek tören kıtasını selamladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kayseri'de de sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Orduevinde tebrikler kabul edildi. Bakan Taner Yıldız, Orduevindeki törenlere katıldı. Daha sonra Nato caddesi üzerindeki geçit tören alanına geldi. Bakan Yıldız, makam arabasından indikten sonra protokol tribünlerine doğru ilerledi. Bu sırada tören kıtası komutanı birliğe tekmil verdi ve bakanın karşısına geçmek istedi. Ancak bakan, tören kıtasını unutup yoluna devam edince zorlandı. Bu sırada Vali Bilici, devreye girdi ve bakanı uyardı. Bakan geri dönerek tören kıtasını selamladı.

Geçit töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Ardından Kayseri'de bulunan askeri birliklerin tören kıtası resmi geçitlerini yaptı. Geçit töreninde, 1 komando Tugay Komutanlığı'nda eğitim alan profesyonel ordu mensupları olan uzman çavuşlar dikkat çekti. Ana Tamir Fabrikası'ndaki tanklarla birlikte askeri araçların geçişlerini vatandaşlar coşkuyla alkışladı.

Tören sonrası açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan bayramını birlikte kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Yıldız, Türk halkının her iki bayramını da kutlayarak, "Birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştirmeliyiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber