Sivillerin, 36 askeri hastaneden yararlanabilmesini öngören tasarı kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2005 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda askeri hastanelerin belirli şartlarda sivil hastalara da hizmet vermesini öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Komisyon Başkan Vekili AK Parti Karaman Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu'nun yönetiminde toplanan komisyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Kanunu ve Milli Savunma Bakanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Bağlı Kurumlarda Döner Sermaye Teşkili ve İşletilmesine İlişkin Kanun'da değişiklik yapan 4 yasa tasarısı birleştirilerek ele aldı ve tasarılar değişikliği uğramadan kabul edildi.

Yasa tasarı uyarınca, muvazzaf ve emekli TSK personelinin çalışan veya emekli eşleri ile anne ve babaları, kendi kurumlarının veya sosyal güvenlik kuruluşlarının sağlık karneleri ile askeri hastanelere başvurabilecek.

TSK'dan emekli olduktan sonra emeklilik hakkı tanınan başka bir kurumda görev alan personel ise askeri kimlik kartı ve bağlık oldukları kurumların sağlık karneleriyle askeri hastanelerden yararlanabilecek.

Tasarı, bugüne kadar sadece GATA hastanelerinden yararlanan sivillere, döner sermaye işletmesi bulunan 36 askeri hastaneden de yararlanma imkanı getiriyor. Buna göre, boş yatak olması şartıyla ve mevcut yatak kapasitesinin yüzde 10`unu geçmemek üzere her yıl Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenecek oran veya miktarda sivil hastalar, askeri hastanelerde muayene ve tedavi olabilecek.

Muayene ve tedavi giderleri askeri hastane döner sermayelerine ödenecek. Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber