Yargıtay ve Danıştay, Tetkik Hâkimliği ataması yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2011 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yargıdaki iş yükü nedeniyle Yargıtay ve Danıştay'ın tetkik hâkimliğine atama yapacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada, Yargıtay ve Danıştay Birinci Daire Başkanlığı'nın, artan iş yükü nedeniyle tetkik hâkimi ihtiyacı bulunduğuna dair talebini HSYK Birinci Daire Başkanlığı'na ilettiği belirtildi. HSYK'nın yaptığı toplantı sonucunda "Ankara ve civarı için mazereti (eş, sağlık, öğrenim vb) bulunanların taleplerinin öncelikli olarak değerlendirilmesine, iş ve kadro durumunun yeterli olduğu çerçevede atamaların yapılmasına, bu yöndeki taleplerin sonbahar kararnamesi kapsamında değerlendirilmesine" karar verildi.

Ayrıca 26 Ağustos 2011 tarih ve 28037 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 147üncü maddesi ile 2797 Sayılı Kanun'a eklenen geçici 11'inci maddesi gereğince, Yargıtay tetkik hâkimliğine atanmak için gerekli olan süre şartının kaldırılmasından dolayı, meslekte fiilen 5 yıl çalışmış olma şartının aranmaması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda; Yargıtay ve Danıştay tetkik hâkimliğine atanma talep formlarının 12 Eylül 2011 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar HSYK Genel Sekreterliği Kararname Bürosu'nda olacak şekilde, atama talep formunun bilgisayar ortamında düzenlenerek, Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı aracılığı ile elektronik imza ile imzalanıp gönderilmesi, ayrıca fiziki olarak gönderilmemesi istendi.

Öte yandan, 18 Haziran 2011 tarihinden sonra Yargıtay ve Danıştay tetkik hâkimliğine atanma talebinde bulunup da vazgeçme dilekçesi göndermeyenlerin talepleri dikkate alınacağından, yeniden dilekçe göndermelerine gerek bulunmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber