Polis memuru, yıllarca mücadele ettiği uyuşturucunun kitabını yazdı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da uzun süre görev yaptıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde atanan polis memuru İsa Altun, yıllarca mücadele ettiği uyuşturucu hakkında 'Kod Adı Beyaz Ölüm' adını verdiği bir kitap yazdı.

Antalya'da uzun süre görev yaptıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde atanan polis memuru İsa Altun, yıllarca mücadele ettiği uyuşturucu hakkında 'Kod Adı Beyaz Ölüm' adını verdiği bir kitap yazdı Kişisel olarak 1997 yılından bu yana madde bağımlılığı ile mücadele eden İsa Altun, 1997 yılından bu yana uyuşturucu maddenin zararlarına karşı okullarda madde bağımlılığı ile ilgili sergiler açıyor. Yazdığı yazılarla ve hazırladığı web sitesi ile gençleri ve aileleri uyarıyor. Altun, bu çabalarından dolayı 1999 yılında 160 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu tarafından 'İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı' ödülü aldı. Dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican tarafından 'Yılın Polisi' seçildi.

Aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden Mehmet isimli bir gencin ölümünden önce kendisine söylediği, "Uyuşturucunun zararları hakkında hepinizin yapacağı bir şeyler vardır." sözünden hareket ettiğini ifade eden Altun, "O sözleri hiç unutamadım. İddia ediyorum; bu kitap her gencin başucu kaynağı niteliğinde. İbretlik olayların anlatıldığı bu eseri okuyan gençler hiçbir zararlı alışkanlığa bulaşmayacak." dedi.

Kitabı yazmasına sebep olan Mehmet'in hayatını kaybetmeden önce, görev yaptığı Narkotik Şube'yi sık sık ziyaret ettiğini anlatan İsa Altun, "Gençlerin zararlı alışkanlıklar konusunda eğitilmesini, ailelere ve eğitim kuruluşlarına bunun öneminin anlatılmasını isterdi. Ne yazık ki aşırı dozda madde kullanımından hayatını kaybetti. O günden bu yana vicdanımı rahatlatmak adına okullarda sergiler açtım. Yerel gazete ve dergilerde yazılar yazdım. Oluşturduğum internet sitesinde ulaşabildiğim her insana çağımızın en büyük belası olan uyuşturucu suiistimalini anlatmaya gayret ediyorum. Şimdi de yazdığım kitapla hem topluma mesaj vermeye, hem de hayatını kaybeden Mehmet kardeşimin rahat uyumasını sağlamak adına vicdanımı rahatlattım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber