Yatalak hastaya ambulans eziyeti/ Video

Haber Giriş : 09 Eylül 2011 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatalak hastası için ambulans isteyen hasta yakını talebi reddedilince çareyi nakliye kamyonetinde buldu. Hasta hastaneye de evine de kamyonetle gitti.

Zeki Dursun'un haberi

Konya'da 82 yaşındaki yatalak olan ve sadece burnundan beslenebilen yaşlı kadın için çağrılan ambulans gelmeyince hastaneye kamyonetle götürüldü. Hasta kadının oğlu Ali Soytürk yaşadıklarını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

112'DEN ?BÖYLE BİR HİZMETİMİZ YOK'

Yatalak olan 82 yaşındaki annesi Durdu Soytürk'ü hastaneye götürmek için 112 acil servisi aradığını belirten Soytürk, "Annemi muayene olması için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanesine götürmek istedim. Yatalak olduğu için 112 acil servisi arayarak ambulans istedim. Ancak böyle bir hizmetlerinin olmadığını söyleyerek beni reddettiler. Daha sonra Evde sağlık Hizmetlerini aradım. Oradan da olumsuz yanıt aldım. Bunun üzerine arkası açık bir kamyonet kiralayarak annemi bu araçla hastaneye götürdüm'' dedi.

EVE DE AMBULANSLA GÖNDERDİLER

Hastane de annesini taşımak için sedye bulamadığını ve yaklaşık 1.5 saatin sonunda kimlik vererek sedye temin ettiğini de anlatan Soytürk; "Hastane içerisinde sedye ile annemi kendim gezdirdim. Sonunda doktorlar ellerinden bir şey gelmeyeceğini ve annemin sadece karnından açılan delik ile beslenebileceğini ve evde bakımına devam edilebileceğini söylediler. Bunun üzerine eve getirmeye karar verdim. Acil servisin önünde sedye ile beklerken yeniden 112 acil servisi arayarak yardım istedim. Ama yiNe olumsuz yanıt aldım. Hastanede bazı doktorlarla yaptığım görüşme sonunda da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine tekrar arkası açık bir araba ile annemi eve getirdim" diye konuştu.

Yaşadıklarını kendisine ait cep telefonu ile görüntülediğini belirten Soytürk, sağlık hizmetlerinde devrim yaşanmadığını söyledi. Çektiği eziyeti ardından sağlığa güveninin kalmadığını vurgulayan Öztürk, " Gazete ve televizyonlarda sağlıkla ilgili devrim yapıldığı haberleri çıkıyor. Ama yaşadıklarımızın ardından bu devrimi ben göremedim. İnsanlar sadece kimliğini gösterip muayene olabiliyor ve ilaçlarını alabiliyor. Ama diğer hizmetler yine problemli. Maddi durumumum yerinde olmasına rağmen devletin imkanlarını kullanmak istedim. Ama başıma bunlar geldi. Demek ki köylerden gelen insanlar da aynı benim gibi problem çekiyor. Yaklaşık 15 kilometrelik tehlikeli bir yolculuk ile hastamızı evimize ulaştırabildik." diye konuştu.

(Haber 7)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber