Öğrenciler, İLİTAM ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2011 00:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlahiyat Lisans Tamamlama programında okuyan öğrenciler, öğrenim ücretlerinden şikayetçi oldu.

Bu sene Bakanlar Kurulunun yayınladığı kararla, uzaktan öğretim ve ikinci öğretim bölümlerinin öğrenim ücretlerini eşitlendiğini belirten adaylar, karara ilave olarak üniversitelerce istenen 2. gider kaleminden şikayet ettiler.

Bakanlar Kurulu Kararının (II) sayılı cetvel (A) tablosunda 8. grupta belirlenen öğrenim ücretinin yıllık olarak 1027 olmasına rağmen, ANKUZEM'in yayınladığı duyuruda ;(http://uzem.ankara.edu.tr/images/PDF/ucretler.pdf ) buna ilaveten 1.200 TL Eğitim Hizmeti Gideri, İSUZEM'in (İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ) yayınladığı duyuruda ise ( http://uzaktanegitim.istanbul.edu.tr/ucretler/ ) ise yine bu ücrete ilave olarak, 1.814 TL Döner Sermaye (HİZMET GİDERİ) ücreti istenmiştir.

İkinci öğretimlilerin sadece öğrenim ücretlerini öderken uzaktan öğretimlilerden birde?Döner Sermaye (HİZMET GİDERİ)? adı altında yılda 1.814 liralık bir ücret daha alınmasına isyan eden adaylar, YÖK'ün yaşanan bu sorunu çözmesini istiyor.

Diğer taraftan, Sakarya (http://www.if.sakarya.edu.tr/duyurular/Katki_Paylari.pdf), Atatürk (http://194.27.49.103/atauzem/duyuru.aspx?program=2&duyuru=151) ve İnönü (http://inuzem.inonu.edu.tr/web/index.php) üniversitelerinin İlitam programlarının aldıkları ücret(yıllık toplamda) sırasıyla: 1.267 TL, 1.028 TL ve 1.027 TL'dir. Oysaki Bakanlar kurulu, ilitam ücretlerini 1027 tl olarak kararlaştırmıştır. Bu bağlamda, İstanbul ve Ankara İlitam, diğer ilitamların aksine belirlenen miktara uymayıp fahiş fiyatta hizmet gideri istemektedir.

Öürencilerin bu isteklerin YÖK yetkililerinin dikkatina sunuyoruz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber