Başkentte üniversiteyi haraca bağlayan çete çökertildi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Eylül 2011 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'da gasp, yaralama, tehdit, şantaj, öğrencilerden haraç toplama, küpeli ve saçı uzun erkek öğrenciler ile mini etek giyen kızları darp eden ülkücü çeteye yönelik yapılan operasyonda aralarında Ankara Ülkü Ocağı Başkanı Necmi Yıldırım?ında bulunduğu 36 kişi gözaltanı alındı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri operasyon başlattı. Yaklaşık 8 aylık teknik takip sonrası yapılan operasyonda Ankara Ülkü Ocağı Başkanı Necmi Yıldırım, yardımcıları Ahmet Y., Coşkun D., fakülte reisleri Şeref D., Sait B. ile 21 Ülkü Ocağı Üyesi 21 öğrenci olmak üzere toplam 36 kişi gözaltına alındı.

SÜİKAST SİLAHI, CASUS KULLAKLIK, SAMURAY KILICI ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda Ankara Ülkü Ocakları merkezi de dahil olmak üzere 40 ev ve işyerinde yapılan aramada adeta cephanelik ele geçirildi. Baskında 10 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 7 adet kuru sıkı tabanca, salama tabir edilen bıçaklar, Samuray Kılıcı, telsiz, polis copu, elektro şok cihazı, göz yaşartıcı sprey, çok sayıda senet, silahlara ait fişek ve kurşunlar, çok sayıda bilgisayar ve laptop, flaş belekler, hafıza kartları ele geçirildi. Bu arada ele geçirilen malzemeler arasında bir adet suikast silahı ile casus kullaklık diye tabir edilen yakın mesafe kullak içi dinleme cihazı ve komiser apoletlerinin ele geçirilmesi dikkat çekti.

KÜPELİ VE MİNİ ETEKLİ ÖĞRENCİLERE DAYAK

Çetenin, üniversitede küpeli ve uzun saçlı erkekleri tehdit ederek dövdükleri belirtildi. Gazi Üniversitesi'nde küpeli bir öğrenciyi kazan dairesine çeken çete, öğrencinin kulak memesini küpeyle birlikte kopardıkları kaydedildi. Bu arada ülkücü çetenin mini etek giyen kızları da tehdit ettiği ve tehditi dikkate almayan kız öğrencileri bile darp ettiği öğrenildi. Ramazan ayında oruç tutmayan öğrencileri de tehdit eden ülkücü çetenin, bu öğrencileride tehdit ederek darp ettiği belirtildi. Teknik-takibe takılan ve oruç tutmayan öğrencileri döven çete üyelerinin, oruç tutmadığı ve ramazan ayında içki içtikleri de polis kayıtlarına geçti.

BDP GENEL MERKEZİ'Nİ TARAYACAKLARDI

Çetenin, PKK terör örgütünün Silvan saldırısından sonra BDP Genel Merkezi'ne yönelik saldırı da planladıkları öğrenildi. Polisin teknik-takibine takılan çete üyelerinin, olayın meydana geldiği günün akşamı BDP Genel Merkezi'ni ağır silahlarla taramak istedikleri, ancak polisin burada aldığı geniş güvenlik önlemlerini gördükten sonra bu planlarından vazgeçtikleri ortaya çıktı.

MİLLETVEKİLİNE TEHDİT

Ülkücü çetenin MHP eski Ankara Milletvekili Sedat Çevik'i de tehdit ederek para istedikleri belirtildi. Çeteye para vermek istemeyen Çevik'in devreye MHP'den milletvekilleri soktuğu kaydedildi. Bu arada ülkücü çetenin, üniversitede gezi düzenleyerek öğrencileri bu gezilere katılmaları konusunda zorladıkları, öğrencilerden fazladan para toplayarak haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.

DÖVÜP FAALİYET RAPORU HAZIRLAMIŞLAR

Bu arada Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı'nda yapılan aramada ise çok ilginç detaylara ulaşıldı. Ülkücü çetenin karıştığı olayları tutanağa geçerek rapor halinde başkanlığı sundukları öğrenildi. Üniversite reislerinin dövdükleri öğrencileri veya karıştıkları olayları tüm detaylarıyla rapor haline getirerek başkanlığa ilettikleri kaydedildi. Ülkücü çetenin, karıştığı olaylara ait güvenlik kameralarının görüntülerini de üniversite yönetimine baskı kurarak sildirdikleri belirtildi.

AKADEMİK OPERASYON

Bu arada olayların merkezi olan Gazi Üniversitesi'nin genel sekreteri ve sekreter yardımcıları da emniyete konuyla ilgili bilgi verdikleri öğrenildi. Üniversite yönetimin operasyonda memnuniyetlerini dile getirdiği, "Eliniz sağlık, bunlardan bıkmıştık, bizi de kurtardınız" dediği kaydedildi. Öte yandan soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkücü reislerinin bağlantılı olduğu üniversi hocalarına yönelikte operasyon gerçekleştireceği belirtildi.

ZANLILAR ADLİYEDE

Zanlılar, eğitim hakkını engeleme, hurriyeti tehdit, öğrencilere baskı kurmak süretiyle darp, haraç-tehdit-adam yaralama-üniversitede düzenlenen faaliyetlerden haksız gelir elde etme, çek-senet ve tahsilat yaptıkları suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber