'Yalova Kaymakamı'nın heykeli dikiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Atatürk'ün Yalova'ya gelişi sırasında, o dönem ilçe olan kente yeni atanan kaymakam ile bir ayakkabı boyacısı arasında geçtiği rivayet edilen ve zamanla fıkraya dönüşen diyaloğun, anısının yaşatılması için kaymakam ve boyacıyı temsil eden bir heykel yaptırılıyor.

Heykel, 1899'da II. Abdülhamit döneminde yapımına başlanan, 13 yılda tamamlanan, 1968'de ise tamamen yıkılan ve restorasyonunun ardından ''Kent Müzesi''ne dönüştürülecek olan eski hükümet konağının önüne yerleştirilecek.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, 2010 yılında Yalova Belediyesi ve Valilik tarafından yapılan proje ile eski hükümet konağının restorasyon çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı.

Koçal, ''Kent Müzesi'' olarak kullanılacak eski hükümet konağının daha önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışının yapılmasının planlandığını, ancak bunun kasım ayına sarkabileceğini söyledi.

Kent Müzesi'nin en önemli figürlerinden birinin ''Yalova Kaymakamı Heykeli'' olacağını belirten Koçal, ''Yalova Kaymakamı hikayesini canlandıran heykel, bu kent müzesinin önünde olacak. Heykelde hem kaymakam hem ayakkabı boyacısı figürü yer alacak. Dış cephesi tamamlanan kent müzesinin içinin yapımı için ihale gerçekleştirdik. İhale kapsamında heykelin yapımı da var. Heykelin yapımı devam ediyor. Heykel ve bina içindeki çalışmanın kasım gibi biteceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber