Adana İl Milli Eğitim Müdürüne görevi kötüye kullanma davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar'ın "Görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanmasına başlandı. 28 Mart seçimlerinde görevinden istifa eden Seyhan İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Osman Ozan'ı seçimlerden sonra zamanında göreve başlatmadığı iddia edilen Gülsar hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ile müşteki Seyhan İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Osman Ozan avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Basın mensupları tarafından görüntülenmemek için yüzünü gizlemeye çalışan Müdür Vekili Atilla Gülsar, suçlamaları kabul etmedi. Gülsar, "Bir gecikme olmuş ise iş yoğunluğundan kaynaklanmıştır. Normalde de gecikme olmamıştır" dedi.

28 Mart seçimlerinde görevinden istifa ettiğini söyleyen Seyhan İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Osman Ozan ise "Seçimlerden sonra Bakanlıktan göreve dönmem için kararname gelmesine rağmen, sayın Gülsar görevime kasıtlı olarak başlatmadı. Kıbrıs'ta okuyan çocuğum olduğunu bir an önce göreve başlamam gerektiğini söylememe rağmen beni bir hafta oyaladı" diye konuştu. Gülsar'ın, tayin yeri 1. bölge olmasına rağmen, tayininin 4. bölge olan Mersin Çamlıyayla'ya ardından da Kayseri Özvatan'a çıkarttığını ileri süren Ozan, "Göreve başlamam nedeniyle Mayıs ayı maaşımı alamadım. Özlük haklarım çiğnenmiştir. Sanık kasıtlı davranmıştır. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Duruşma delillerin toplanması, şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber