İnternetten gerçek Ayaş Domatesi siparişi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 11:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ayaş domatesi, hem lezzetiyle hem de doğal şartlarda yetişrilmesi nedeniyle geçmişte çok talep edilen bir üründü. Ancak, bu ürün zaman içinde çiftçimizin yanlış uygulamaları ve aracıların daha fazla para kazanma isteği nedeniyle ne yazıkki ülkemizin birçok yerel tohum çeşidi gibi kaybolarak ekilemez duruma gelmiştir.

Yıllarca aynı tarlalara yapılan ekimler, toprak isteği olan gübrelemenin bilinçsizce yapılması, alınan tohumların anaç tohumluklardan alınmaması Ayaş domatesinde şekil ve lezzet farklılıklarına yol açarken, verim düşüşüne ve fiziksel bozulmalar nedeniylede raf ömrü kısalmasına neden olmuştur. Bu süreçte ortaya çıkan hibrit tohumlar çiftçimize yenilik olarak sunulduğundan ve daha yüksek verim,kabuk kalınlığı nedeniyle raf ömrü uzunluğu sebebiyle aracılar tarafındanda tercih edilmesi,tüketici talebinin önüne geçmiştir.

Ayaşlı Grup büyük uğraşlar sonucunda bir ?çeyiz sandığından? çıkardığı Ayaş domatesi tohumlarını dört yıllık uğraşlar sonunda seleksiyondan (ana hat tohumların seçilmesi) geçirerek orijinal tohumları elde etmiştir.

Ayaşlı Grup adına, genel koordinatör Selami BAŞER projeyi şu şekilde anlatıyor: "Şimdi bu proje kapsamında Ayaş domatesi tohumlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğümüz yine yerel çeşitlerden ;Yuva kavunu, köy biberi, sivri biber, patlıcan, fasulye, Hıyar gibi çeşitlerle yolumuza devam edeceğiz. Amacımız ülkemizin yerel ürünlerini sağlıklı yetiştirip,o lezzetleri bilmeyen çocuklarımıza tattırırken,tohumlarımıza sahip çıkmaktır. Bu hedefimizi yerine getirmeye çalışırken sizlerin manevi desteklerine her zaman ihtiyacımız olacaktır"

Ayaşlı Grup, özel korumalı kutularda, yaklaşık 7,5 Kg'lık ( +/- 150 gram) paketler halinde, kilogramı 4TL (dörtlira) sipariş verebileceksiniz.
7.5 kg lık bir kutu bedeli 30TL +Adrese teslim Kargo bedeli 8-10 TL. .

Ürün biraz pahalı gelebilir... Ama doğal, katkısız ürün isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

Hibrit tohumdan değil, gerçek Ayaş domatesi tohumlarından üretilen bu üründen sipariş etmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber