Firari katil zanlısı polisin filmleri aratmayan yöntemiyle yakalandı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 4 yıl önce bir kişiyi öldürdükten sonra sahte pasaportla Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kaçarak izini kaybettirmeye çalışan Karasuspor Kulubü eski Başkanı Burhan E. (46), polisin filmleri aratmayan yöntemiyle yakalandı. Kadınlara zafiyeti olduğu belirlenen katil zanlısı, kendisiyle sanal ortamda arkadaşlık kuran kadın polisle görüşmeye gelince yakalandı.

Karasu ilçesinde inşaat malzemeleri satan Erkan Can, 21 Haziran 2007 de alacak verecek meselesi yüzünden Karasuspor eski Başkanı Burhan E. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Burhan E., cinayetin ardından yakalanmamak için amcasının oğlu F.E. adına sahte kimlik ve pasaport çıkartarak Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kaçtı.

Katil zanlısını yakalamak için çalışma yapan polis, Burhan E.'nin yurt dışına kaçtığını belirledi. Bunun üzerine katil zanlısının yakalanması için interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkartıldı.

Dünya genelinde aranan Burhan E., üç yıl Afrika ülkesinde yaşadıktan sonra kırmızı bültenle arandığını öğrenince 17 Eylül 2010'da sahte pasaportla yeniden Türkiye'ye dönerek İstanbul'da yaşamaya başladı.

Katil zanlısı polisin takibi bıraktığını düşünürken Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Burhan E.'nin yakalanması için özel bir ekip oluşturuldu. Katil zanlısının yakın çevresini fiziki ve teknik takibe alan ekip, Burhan E.'nin yurt dışına sahte kimlikle kaçtığını ve yurda yeniden döndüğünü belirledi. Yakalanmamak için telefon dahi kullanmayan katil zanlısının kadınlara karşı zafiyeti olduğunu öğrenen polis, Burhan E.'yi yakalamak için film senaryolarını aratmayan bir taktik kullandı. Bir kadın polis, internette ki bir sosyal paylaşım sitesi yoluyla zanlıya ulaşarak arkadaşlık kurdu.

Yedi ay süren görüşmenin ardından kadın polisle yüz yüze görüşmeye karar veren Burhan E., buluşma yeri olarak İstanbul Esenler Otagarı'nı belirledi. Buluşma noktasına konuşlanan sivil polisler, Burhan E.'yi kadın polisle görüşmeye gelince yakaladı. Zanlının üstünde F.E. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Burhan E., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber