Bakan Ergin: 194 cezaevini kapatacağız/ Vídeo

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Ergin, cezaevlerinde dış güvenliğin Adalet Bakanlığı'na verilmesi için düğmeye bastıklarını söyledi. Buna göre, 194 cezaevi kapatılacak, yerine modern olarak dizayn edilmiş 17 cezaevi gelecek

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Kanal 24'e konuştu. Van'dan İstanbul'a getirilirken yanan ring aracında 5 mahkumun hayatını kaybetmesinden yargının sorunlarına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

JANDARMAYI SUÇLAYAMAYIZ: Cezaevlerinde belki bilinmeyen bir durumdur. İç güvenlik Adalet Bakanlığı'nın kontrolünde, dışarı çıktığınız zaman, cezaevinin bahçesi dahil dış güvenlik Jandarma'da. Olayla ilgili olarak çok fazla suçlayamayız.

5 YIL İÇİNDE GEÇİLECEK: Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarının güvenliğine ilişkin yasada değişikliği öngören yeni bir yasa gönderiyoruz ve kademeli bir şekilde, 370 cezaevimizin dış güvenliğini ve her türlü sevkiyatı bakanlığa bağlayacağız. Yapının 5 yılda tamamlanmasını planlıyoruz.

370 CEZAEVİ VAR: Son 9 yılda gayriinsani şartlardaki 202 cezaevini kapattık. Şu an 370 cezaevi var. Önümüzdeki süreçte 194 cezaevini daha kapatma planımız var. Bu yıl içinde modern 17 yeni cezaevi devreye girecek.

MANİPÜLASYON OLMASIN DİYE: Cezaevi aracındaki yangınla ilgili soruşturmanın ilk evresinde etkilemeye dönük manipülasyonlar olmasın diye delil toplama aşamasında savcılık hassas davrandı. Bilirkişiler olayın sebebini belirlemek için çalışıyor. Bakanlığımız da idari soruşturma yürütüyor.

HAKİM VE SAVCI AÇIĞI: İnsan kaynaklarına dayalı sorunlarımız sürüyor. Hakim savcı sayısında arzu ettiğimiz noktada bir artış sağlanamadı. Çünkü, sınav, staj derken kürsüye gelmeleri 3-4 yıl sürüyor. Şu anda 11 bin 700 civarında hakim ve savcımız var. Birkaç yıl içinde bu hakim ve savcı açığımızı önemli ölçüde telafi edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber