İstanbul Lisesi'nde 181. öğrenci isyanı/ Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kontenjanların dolmasının ardından yapılan kayıt kavgaya dönüştü

Kenan BUTAKIN

İstanbul Lisesi'nde kontenjanların dolmasının ardından yapılan kayıt kavgaya dönüştü. ABD'den dönüp kızının kaydını yapmaya çalışan Nuh Yılmaz ile okulun müdür yardımcısı Atakan Alan arasında tartışma yaşandı. Veliler, kaydın iptali için yürüdü.

Anadolu Liseleri statüsündeki İstanbul Lisesi'nde, Okul Aile Birliği dün ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Veliler, okulun 180 olan kontenjanının bir öğrenci için 181'e yükseltildiğini, yapılan kayıt işleminin ise Anadolu Liseleri Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu iddia etti. Eylemin odağındaki isim ise kısa adı SETA olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın Washington eski koordinatörü ve Türkiye'ye yerleşip El Cezire Türk kanalında çalışmaya başlayan Nuh Yılmaz. Velilerin iddiasına göre Nuh Yılmaz, okulun Müdür Baş Yardımcısı Atakan Alan ile tartışıp kızı Z'yi kontenjanın dolmasına rağmen kaydettirmek istedi.

Ancak müdür yardımcısı Alan buna karşı çıkınca tartışma yaşandı. Nuh Yılmaz iddialara göre Milli Eğitim Bakanlığı'nı devreye sokarak kızının okula kaydedilmesini sağladı.

Veliler adına konuşan okul aile birliği üyesi Nermin İlhan, okulun SBS ile öğrenci aldığını söyleyerek, 180 kişilik kontenjanının ise haksız bir şekilde 181'e çıkarıldığını söyledi. İlhan, kayıtlar esnasında okulda bulundukları bir sırada Nuh Yılmaz'ın müdür yardımcısı Atakan Alan'a bağırarak ?Bu okulda kapıcı bile olamazsın' dediğini iddia etti. Yılmaz'a ve karara imza atan okul müdürüne dava açtıklarını söyleyen İlhan, kaydın geçersiz olması gerektiğini belirtti.

Denk değil

Okul aile birliğinin avukatı Cemil Ozansü de, okula kaydı yapılan Z'nin Anadolu Liseleri dengi olmayan bir okuldan, ilkokuldan mezun olduğunu söyleyerek, yurtdışından dahi olsa Türkiye'de bu tür okullarda okumak isteyen öğrencilerin dengi bir okulda iki yıl okumuş olması gerektiğini belirtti.

VATAN'ın konuştuğu Nuh Yılmaz iddiaları redederek kızının usullere uygun bir şekilde okula kaydının yapıldığını ve müdür yardımcısı Atakan Alan'ın kendilerine hakaret ettiğini söyledi. Yılmaz, ?İddialar tamamen iftira. Okul müdür yardımcısı şahısıma ve kızıma hakaret etti. Kayıt yaparken kızım için ?IQ'su bu okulda okumaya yetmez' dedi. Kendisine hakaret davası açtım. Kızımın kaydı yönetmeliğe de uygundur. 2001 yılından beri yurtdışında yaşıyoruz. Kızım da 2001 yılından beri okula gidiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de, okula da bu belgeleri ilettik. Türkiye'ye gelenlerin bir hak kaybına uğramaması için böyle bir ugulama var.?

Tartışılan yönetmelik

Velilerin iddialarına temel olan Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliği'nin geçici 2.maddesinde, yönetmeliğin yayımı tarihinde yurt dışında öğrenim görmekte olanlardan, Bakanlıkça denkliği tanınan bir okulda en az iki ders yılı okumuş olma şartı aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber