Kaçak sigarada 4 asker

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2011 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 ilde kaçak içki ve sigarayı yurtdışına çıkarıp tekrar yurda sokarak vergi kaçakçılığı da yapan 48 kişi gözaltına alındı. Devleti bugüne kadar yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratan zanlıların içlerinde 4 rütbeli personel de var

SERTAÇ KOÇ

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ankara Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı operasyonla kaçak sigara ve içkiden elde edilen milyar TL'lik vergi kaçakçılığı ortaya çıkarıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 4 rütbeli personelin de bulunduğu bildirildi.

Polis, zanlıların yasal yollarla vergi muafiyetinden yararlanarak ucuz fiyatla Türkiye'den Kuzey Irak, KKTC ve Yunanistan'a ihraç ettikleri malları Türkiye'ye tekrar kaçak yollarla sokarak vergi kaçırdıkları ve haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti.

Gözaltına alınanlar arasında şirket görevlileri, bazı ihracat firmaları sahipleri, nakliye firması yetkilileri ve şoförler bulunuyor. İkisi astsubay ikisi de uzman çavuş olan personelin kaçak sigara ve içkilerin geçişine göz yumduğu belirlendi. Zanlıların teknelerle Türkiye'ye soktukları kaçak içki ve sigaralara göz yummaları için Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 4 asker ile ilişki kurdukları öğrenildi.

Zanlıların bugüne kadar bu yöntemle devleti yaklaşık 1 milyar TL zarar uğrattıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber