Gaziosmanpaşa'da inşaat halindeki bir hastanede yangın çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2011 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'nın Küçükköy semtinde Karayolları mevkiisinde yeni yapılan devlet hastanesinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Hastanenenin yakınında bir okul da bulunuyor.

Hastane işçileri: Yangın, kaynak sırasında çıktı

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde yapımı devam eden 10 katlı devlet hastanesindeki yangının, binanın dış cephe kaplaması sırasında yapılan kaynaktan çıktığı ileri sürüldü. Hastanenin birkaç ay sonra hizmete gireceği öğrenildi.

Hastane binasında çalışan işçiler, dış cephede izolasyon yapıldığını ve yangının bu esnada çıktığını söyledi. İşçiler, binaya dolan dumanları görüp dışarı kaçtıklarını belirtti. Bu arada, 10 katlı hastane binasının birkaç ay sonra hizmete gireceği öğrenildi.

Olay yerine gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, incelemelerde bulundu. Yangının kesin çıkış nedeninin şu an için bilinmediğini aktaran Erol, ?Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyor.? dedi.

Hastane yangını söndürüldü

İki ay sonra açılması planlanan Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında çıkan yangın, 3 saatlik çalışma sonucunda itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Karayolları Mahallesi Osmanbey Caddesi'ndeki hastanenin izolasyon çalışmaları sırasında kullanılan malzemenin tutuşmasıyla çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede binanın diğer bölümlerine yayıldı.

Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Başakşehir ve Fatih başta olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında, binanın yüksek katlarına aşağıdan ulaşılamadığı için yangın söndürme helikopteri de kullanıldı.

Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda, yangını söndüren itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. 2 ay sonra açılması planlanan hastanede büyük çaplı maddi hasar oluştu.

Hastane inşaatında çalışan işçilerin kaldığı çeşitli barakalar hasar gördü. Hastane inşaatı etrafında polis ekipleri önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber