THY'de eylem hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'de yaklaşık 10 bin çalışanı kapsayan 20. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine "uyuşmazlık zaptı" imzalayan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), önümüzdeki ay başından itibaren eylemlere hazırlanıyor.

THY Yönetim Binası önünde toplanan çok sayıdaki THY çalışanına toplusözleşme görüşme süreci hakkında açıklama yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, 60 gündür süren görüşmelerden bir sonuç alınamadığını söyledi.

THY yönetiminin kazanılmış hakları hedef alarak esnek çalışma modeli getirmeye çalıştığını savunan Ayçin, "Bu çözümsüzlüğü üreten TÜHİS ve THY yönetiminin bu tavrı THY çalışanlarınca karşılıksız bırakılmayacaktır" dedi.

Çalışanların THY'deki hizmeti aksatmamak için bugüne kadar büyük özveri gösterdiklerini ifade eden Ayçin, "Biz şirketimizi, uçakları seviyoruz ama çocuklarımızı da seviyoruz. THY yönetimi 60 günlük süredeki tavrını terk etmezse, buradan tek bir uçak kaldırmayız. En üst noktada özveri yaptık. Hak ettiğimiz ücreti alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalıştık, ürettik, büyüttük. Büyüttüğümüz pastadan payımızı istiyoruz. İyi niyet bitti, söz bitti, şimdi sıra eylemde. Pazartesi gününden itibaren özveriyle çalışmak yok. Hiçbir ünitede mesaiye kalınmayacak"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber