Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'deki, Yazıcıoğlu incelemesi gece yarısı bitti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Yazıcıoğlu' incelemesi sona erdiEski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Malatya Özel Yetkili Savcılığının talimatıyla dün sabah saatlerinde Ankara'daki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gelen polis ekipleri, saat 04:00 sıralarında incelemelerini sona erdirdi.

Polis ekiplerinin bir kısmı genel müdürlüğün ana nizamiyesinden çıkış yaparken bir kısmı ise İnönü Bulvarı'na bakan kapıdan çıktı. Polislerin elindeki imzalı beyaz dosyalar dikkat çekti. İncelemelerin devam edip etmeyeceği konusunda ise bilgi verilmedi.


BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kaza sonrasında bölgeye ilk giden ve helikopterin karakutusu sayılan cihazı söktükleri iddia edilen askerlerin gözaltına alınması sancıya dönüştü. 3'ü kamu görevlisi 9'u asker 12 kişi gözaltına alındı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma kapsamında Malatya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Kayıp cihazların tutulduğu iddia edilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde arama yapılırken gözaltına alma işlemleri krize yol açtı. Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın soruşturmasını yürüten Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nin talebi üzerine Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve enkaza ilk müdahaleyi yapan askerlerin görev yaptıkları askeri birliklerle oturdukları lojmanlarda arama kararı verdi. Mahkeme 10'u aşkın asker ve sivilin de gözaltına alınmasını kararlaştırdı.

CİHAZLAR SİVİL HAVACILIK'TA

Aramalar helikopterin düşmesinden sonra enkaz alanına ilk giden sivil ve askerlerin ev ve işyerlerinde yapıldı. Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde yapılan aramada ise bir tanığın iddiaları etkili oldu. Kazadan sonra Almanya'dan gelen kaza kırım heyetinde yer alan Türk vatandaşı pilot Volkan Sürmeli, kazanın nedeninin saklı olduğu ileri sürülen kayıp cihazlar için, "Ankara'dan gelen Kaza Kırım Komisyonu Başkanı Feridun Seren'in Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki masasının üzerinde gördüm" iddiasında bulundu. Bu iddia taraflarca Özel Yetkili Savcılığa ulaştırıldı. Sürmeli'nin iddiaları doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince saatler süren arama ve incelemeler yapıldı. Aramalar sürerken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetecilerin sorularına, "Ne operasyonu, hiçbir şey yok. Konu yargıda olduğu için Malatya Özel Yetkili Savcının talebiyle Sivil Havacılık'ta bir inceleme yapıyor polis. Gözaltı falan yok. Arkadaşların bilgisine başvuruldu" yanıtı verdi. Aramaları yapan polislerin de gün içinde sürekli Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği ile telefon görüşmesi yaptıkları öğrenildi. Öte yandan arama yapılan evlerin bazılarında ve Malatya 2'nci Ordu karargâhı ile askeri lojmanlarda çok sayıda belge ve bilgisayarlara el konuldu. Askerlerin gözaltına alınması gün boyu çeşitli engellere takıldı. Ancak dün akşam Ankara'da 3 sivil kamu görevlisi, diğer illerde ise 9 askeri personel olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber