Kato Dağı'nda hain pusu: 2 şehit, 7 yaralı/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Ekim 2011 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta görevden dönen time ateş açıldı. Bolu'dan geçici görevle bölgeye gelen uzman çavuşlar Özgür Küçük ve Hüseyin Kıraç şehit oldu, 7 asker de yaralandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde arazi taraması yapan birliğe pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Kaçan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri bölge sorumlusu 3 terörist öldürüldü. Hain saldırı, Beytüşşebap ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Hisarköprü köyü mevkisinde önceki gün 21.05 sıralarında yaşandı. Bolu'daki komanda tugayından geçici görevle bölgeye kaydırılan birliğe bağlı bir tim, arazi arama tarama faaliyetinin ardından üst bölgesine dönüşte saldırıya uğradı. Çıkan çatışmada 2'si ağır 5 asker yaralandı. Durumu ağır olan 2 uzman çavuş helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yaralı Piyade Komando Uzman Çavuşlar Özgür Küçük ve Hüseyin Kıraç kurtarılamayarak şehit oldu.

KATO SORUMLUSU ÖLDÜ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye Şırnak'tan Sikorsky helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat timi sevk edildi. Kato Dağı'nı adeta sararak operasyon başlatan güvenlik güçleriyle teröristler arasında yeniden sıcak temas sağlandı. Çatışmada, biri kadın 3 terörist öldürüldü. Öldürülenlerden birinin Kato Dağı sorumlusu olduğu belirtildi. Gün boyu süren operasyonda da 4 askerin yaralandığı belirtildi. Şehitler Özgür Küçük ve Hüseyin Kıraç'la birlikte, Şırnak Uludere'de nöbetteyken yıldırım çarpması sonucu şehit olan er Ecevit Altan'ın cenazeleri Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

'YAYLALARI BOŞALTIN'

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, artan terör saldırıları ve yoğunlaşan operasyonlar nedeniyle Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'ndan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval köylerinin muhtarlarına bir süre önce uyarı yazısı gönderilerek sivillerin zarar görmemesi için en kısa sürede yaylaların boşaltılması istendi. Bilgöl Ilıcalar kırsalında da PKK'lıların açtığı ateşle, uzman çavuş Ahmet Erdal yaralandı.

"Ölürsem vatan için öleyim"

ŞEHİT Uzman Çavuş Özgür Küçük'ün (27), İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Hisar köyünde oturan ailesi, acı haberi alınca yıkıldı. Teröre lanet yağdıran abla Firdevs Kavak, "Vatan sağ olsun diyorlar. Böyle vatan mı sağ olur? Teröristler elini kolunu sallayarak geziyor, bizim çocuklarımız hayatlarının baharında toprağa gömülüyor" dedi. Özgür Küçük'ün 3 yıl önce ameliyat olduğu, doktorların malulen emekli olma önerisine, "Ölürsem de vatanım için öleyim" diye karşı çıktığı öğrenildi.

Sekvan KÜDEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber