Kamu-Sen, üyelerine primsiz ferdi kaza sigortası yaptırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, üyelerine Ferdi Kaza Sigortası yaptırdı. Yaklaşık 1 yıl içerisinde, Kamu-Sen'e bağlı 9 sendikaya üye 46 kişiye 300 milyar liralık tazminat ödendi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yapı Kredi Sigorta ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde, yaklaşık 250 bin üyelerinin Ferdi Kaza Sigortası kapsamına alındığını söyledi. Türkiye'de bir çok memurun aldıkları maaşa göre yoksulluk hatta açlık sınırının altında yaşadığını hatırlatan Akyıldız, kamu çalışanlarına Ferdi Kaza Sigortası yaptırarak sosyal güvencelerini zenginleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Akyıldız, Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi 16 memur, Türk Sağlık-Sen üyesi 9 kişi, Türk Büro-Sen üyesi 4 kişi, Tarım Orman-Sen üyesi 6 kişi, Türk Diyanet-Sen üyesi 3 kişi, Türk Haber-Sen üyesi 3 kişi, Türk Ulaşım-Sen üyesi 2 kişi, Türk İmar-Sen üyesi 2 kişi ve Türk Enerji-Sen üyesi 1 kişi olmak üzere toplam 46 memura yaklaşık 300 milyar liralık ölüm ve kaza tazminatı ödediklerini ifade etti. Akyıldız, işlemleri devam eden ve ödenmesi kesinleşen dosya sayısının ise 6 olduğunu kaydetti.

Memurların Ferdi Kazı Sigortası karşılığında prim ödemediklerini vurgulayan Akyıldız, "Yapı Kredi Sigorta ile yaptığımız anlaşma gereğince üyelerimiz bu özel sigorta karşılığında herhangi bir ücret ödemiyor. Yapı Kredi Sigorta'ya ödenmesi gereken aylık toplam prim tutarını biz karşılıyoruz" dedi.

Bircan Akyıldız, memurların çoğunun Ferdi Kaza Sigortası sahibi olduklarından haberi olmadığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde vefat eden bir memur arkadaşımızın evine giderek Ferdi Kaza Sigortası kapsamında hak ettiği özel tazminat miktarı olan 5 milyarı teslim ettik. Bu acılı günlerinde verdiğimiz 5 milyar lira gözü yaşlı ailenin maddi sıkıntılarını karşıladı. Bu da bizi çok memnun etti" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber