Sezer, adının caddeye verilmesini istemedi

Haber Giriş : 01 Mayıs 2005 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hâkim olarak ilk görev yaptığı yer olan Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde belediye tarafından yeni açılacak bir caddeye adının verilmesini istemedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Dicle Belediyesi'ne gönderilen yazıda, Sezer'in ilke olarak belirli yerlere adının verilmesine karşı olduğu belirtildi.
Diyarbakır'ın 40 bin nüfuslu Dicle ilçesinde DEHAP'lı belediye, yeni açacağı caddeye Sezer'in adını vermek için halkın da katılımıyla açık havada meclis toplantısı yaptı. Başkan Abdullah Akengin başkanlığında toplanan belediye meclisi, halkın isteği üzerine yeni açılacak caddeye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer adının verilmesi kararını aldı. Akengin, Sezer'e mektup yazarak meclis kararını de ekleyerek, adını yeni açılacak bir caddeye vermek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı H. Bülent Serim tarafından Dicle Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda ise, "Dicle'deki bir caddeye Cumhurbaşkanımızın adının verilmesi istemini içeren yazınız alınmıştır. Cumhurbaşkanımız, belirli yerlere adının verilmesi istemini, ilke olarak uygun karşılamamakta, bu konuda özel titizlik göstermektedir" denildi.

Akengin, Sezer'in hâkim olarak ilk görev yeri olan Dicle'de çok sevildiğini belirterek, "Halkın isteğini ilettik. Cumhurbaşkanımız ilke olarak bunu uygun görmedi. Buna saygılız. Ama ismini vermeyi çok isterdik" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber