Elektrik hizmetlerinde mobil dönem başladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe mobil hizmet dönemini başlattı. Anadolu yakasındakiler, elektrik işlemlerine dair tüm taleplerini yerinden kalkmadan yapa-bilecek. İmza için bile abone merkezine değil, görevliler abonenin kapısına gidecek

ORHAN TURAN - İSTANBUL

İstanbul Anadolu yakasında elektrik hizmetlerinde e-mobil dönemi başladı. Geçtiğimiz günlerde Hizmet Yönetim Merkezi'ni faaliyete sokan Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) tüm faaliyetlerini internete taşıdı. Elektrik aboneliği başlatma, devir, fatura bilgi ve itirazı, arıza bildirimi, iletişim bilgisi değişiklikleri gibi abonelikle ilgili tüm işlemler merkeze gitmeye gerek kalmadan Çağrı Merkezi ya da internet üzerinden halledebilecek. Vatandaşın imzasının gerekli olduğu durumlarda ise vatandaştan randevu talep eden AYEDAŞ mobil ekibi, abone imzasını yine abonenin kapısına gelerek alacak.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR

Geçtiğimiz günlerde törenle açılan AYEDAŞ Hizmet Yönetim Merkezi, Çağrı Merkezi ve 7 projeyi içinde barındırıyor. Elektrik dağıtım hizmetini müşterilerinin ayağına götüren hizmet kapsamında 7 gün 24 saat müşteri taleplerine cevap veriliyor. Müşteri Hizmetleri'nin 444 61 86 numaralı telefonundan günün her saati ulaşacak olan müşterilere istendiği takdirde [email protected] adresine e e-posta göndererek her türlü başvuru yapabiliyor.

TALEPLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

AYEDAŞ' ın çağrı merkezi sınırlı işlem yapan bildik klasik çağrı merkezlerinden farklı olarak abonelik devri, fatura itirazı, sayaç işlemleri dâhil birçok konuda müşterinin Şirkete gelmesine gerek bırakmadan işlemini sonuçlandırıyor. Çağrı merkezine telefon ya da internetle yaptığı başvuru Evrak Takip sistemi ve Dijital Arşiv Sistemi sayesinde elektronik evrak oluşturularak anında işin mutfağı olan Hizmet Yönetim Merkezine iletiliyor. Hizmet Yönetim Merkezindeki personel de sahadaki Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Mobil Ekiplerle iletişime geçerek çok kısa sürede Müşterinin işlemini sonuçlandırıyor.

İlk adımı bizden

AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Çağrı Merkezinin de bünyesinde olduğu AYEDAŞ Hizmet Yönetim Merkezini açarak elektrik dağıtım sektöründe, yeni bir dönemi başlattıklarını belirtti. Kovancı, "Kaliteli ve dinamik bir hizmet verip Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için de ilk adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Abonelik çilesi sona erdi

AYEDAŞ'ın mobil işlemleriyle bir çok abonelik işlemi müşteri hizmetleri numarasından ya da e-posta yoluyla çözümleniyor. Her türlü müşteri başvurusu almak ve işleme koymak, arıza ihbarlarının alınarak ilgili işletmelere göndererek sonuçlandırmak mobil hizmetler arasında bulunuyor. Yine borçtan dolayı kesilen elektriği açma işlemleri, abonelik işlemleri alarak sonuçlandırmak, borç sorgulama işlemleri, e-posta müşteri başvuruları da müşterinin internet üzerinden yapabileceği işlemler arasında yer alıyor. iletişim bilgisi güncelleme, aydınlatma talep ve şikâyetleri, kaçak elektrik ihbarı, fatura İtirazı ve işlemlerin sonuçlandırılması da bu hizmetler arasında

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber