Belediye Başkanı inşaatta çalışıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Gelik Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Fahri Yıldırım, beldede imece usulü yapılan sağlık ocağı binasının inşaatında işçilerle birlikte çalışıyor. Başkan Yıldırım, "Biz, 'Belediye başkanıyız' diye takım elbise giyip, kravat takıp işçilerin başında durmadık. Beraber kaynak yaptık, beraber boru taşıdık. Ben bu işi gönülden yapıyorum" dedi.

İstanbul'da uzun yıllar pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra 2004'te memleketi Gelik'e dönerek belediye başkanı seçilen Hasan Fahri Yıldırım, belediyenin kısıtlı imkanları ve personel yetersizliği nedeniyle kendisi de zaman zaman işçileriyle birlikte çalışıyor. 12'si memur, 36'sı işçi olmak üzere 48 personelle 4 bin nüfuslu beldeye hizmet veren Başkan Yıldırım, 18 kilometrelik asfalt yaptırarak yol sorununu çözerken, 19 kilometrelik su şebekesini de yeniletti. Yol ve su şebekesi çalışmalarında işçileriyle birlikte çalışan Başkan Yıldırım, şimdi de geçen yıl yapımına başlanan sağlık ocağı binasının inşaatında çalışıyor. Başkan Yıldırım, kaba inşaatı biten 2 katlı binanın bir an önce tamamlanabilmesi için harç karıp fayans kesiyor.

Sağlık ocağının arazisini bir hayırseverin hibe ettiğini belirten Başkan Yıldırım, inşaatı ise halkla imece usulü çalışarak yaptıklarını söyledi. 160 metrekare alana sahip sağlık ocağının birinci katında laboratuvar, muayenehane ve oturma odası, üst katında ise lojman bulunacağını belirten Başkan Yıldırım, "İnşaatta kullanılan malzelemerin hepsi hayırseverlerin yardımıyla alındı. İşin bir kısmını belediyenin imkanları ile yaptık. Büyük bölümünü ise halkla imece usulü çalışarak yaptık. Beldede yaşayan herkes katkıda bulundu" dedi.

Başkan Yıldırım, kendisi para veremediği için işçileriyle birlikte çalışarak sağlık ocağının yapımına katkıda bulunduğunu anlattı. Başkan Yıldırım, "Bu işçilerle şuana kadar 19 kilometre su şebekesi yeniledik ve yeni şebeke çektik. Biz, 'Belediye başkanıyız' diye takım elbise giyip, kıravat takıp onların başında durmadık. Ben işçi arkadraşlarıma maaş veremediğim için onlar çalışırken ben de bulunduğum esnada onlarla birlikte çalıştım. Beraber kaynak yaptık, beraber boru taşıdık. Bu olacak tabii ki. Bunları yapabilen bir belediye başkanı doğru yapmıştır. 'Belediye başkanı oldu, çalışıyor' diye tepki gösterenler de oldu. Ben bu işi gönülden yapıyorum" diye konuştu.

Başkan Hasan Fahri Yıldırım, belediyenin aylık gelirinin 40 ile 60 bin lira arasında olduğunu, maaş ve hizmetler kapsamındaki giderlerin ise 150 bin lirayı bulduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, bu yüzden personele sadece maaşlarının yarısını verebildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber