Başbakanlık dolu/boş kadro kararnamesini Resmi Gazeteden neden çıkardı?

İçinde Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumunun da yer aldığı dolu/boş kadro kararnamesi 3 Ekim 2011 tarihi saat 23:50'de Resmi Gazetede yayımlandı. Memurlar.net olarak bu kararnameyi indirdik, inceledik ve ilk değerlendirmemizi "Başbakanlığın, rutin dolu/boş kadro kararnamesi yayımlandı" başlığı ile yayımladık. Ancak dolu/boş kadro kararnamesi, 4 Ekim 2011 tarihinde sabah saatlerinde Resmi Gazeteden çıkarılmıştır. Başbakanlık, neden bu türden bir uygulamaya gitttiği konusunda açıklama yapmalıdır.

Haber Giriş : 04 Ekim 2011 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi Gazeteden aldığımız dolu/boş kadro kararnamesi 4 Ekim 2011 tarihi saat 00:03 itibariyle memurlar.net'te yer aldı. Burada hem Cumhurbaşkanının hem bakanların imzası yer almakta hem de kadro kararnamesinin detayları yer almaktaydı.

Dolu/boş kadro kararnamesine ilişkin ilk değerlendirmemizi ise kısa bir süre içinde tamamlayıp yayımladık. Tıklayınız.

Yayımladığımız haberlerde, kararnamenin pdf hali de bulunmaktadır.

Dolaysıyla, kararnamenin Cumhurbaşkanlığından imzadan geldiği ancak Başbakanlık tarafından bir değişiklik yapılması amacıyla geri çekildiği anlaşılmaktadır.

Başbakanlık Resmi Gazete birimi, binlerce çalışanı ilgilendiren bu değişiklik konusunda bir açıklama yapmalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber