Bakan Akdağ: Sağlıkta çok özel bir program gerçekleştirdik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde Türkiye genelinde çok özel bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kastamonu Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yıl açılışının ilk dersini vermek üzere şehre gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Değerlendirmesi Toplantısı'na katıldı. Zirve Center Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda Vali Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, belediye başkanları, kaymakamlar yanı sıra bakanlık temsilcileri, sağlık çalışanları, başhekimler ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli de hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, Kastamonu ilinin mercek altına alınacağını belirterek, çalışmaların 9 gün süreceğini ifade etti. Akdağ, ?Bu ekibimizle geçen süre içersinde 9 gün Kastamonu'yu mercek altına alacağız. Belki bugün burada tartışacağımız detayların da üstünde detayları verilecek talimatlar konusunda gerekli en iyi çalışmaları da yapmaya çalışacağız. Şimdi biz artık sıfır hata politikasıyla çalışan bir bakanlık olduğumuz için bir eylem takvimi içinde yapılacak işleri yazıyoruz ve ile de teslim edip gidiyoruz. Daha sonra da yapılanları kontrol ediyoruz. Biz neden sıfır kararı verdik? Kastamonu'nun ihtiyacı olanı en asgariye indirmek için bir program hazırladık. Ne eksik varsa bunları tamamlamak için çalıştık. Çok eksik olan sistemi düzeltmek için çalıştık ve şu anda çok iyi başarılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan böyle de diğer kalan ve boş olan yerleri dolduracağız, sorunların üstesinden gelerek sıfıra indirmeye çalışacağız. Bu kolay bir iş değildir. İş gittikçe, hizmetlerimiz arttıkça ince detaya doğru gidiyor. Bunu da başaracağız. Biz sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde Türkiye genelinde çok özel bir program gerçekleştiriyoruz. Bu programı da en iyi şekilde yaparak gerçekleştireceğiz.? dedi.

Kastamonu'daki incelemelerin ardından aksaklıkları tekrar değerlendirmeye alacaklarını belirten Bakan Akdağ, bunun için gerekli çalışmaların yapılacağını, bu yönde talimatların verileceğini ve ödenek tahsis edileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber