Toplum Yararına Çalışma Projesi'nde çalışacak işçi bulamıyoruz

Haber Giriş : 06 Ekim 2011 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında almayı planladıkları geçici işçi kadrosuna 115 kişinin başvurduğunu, ancak kura ile belirlenen 65 kişiden sadece 41'inin işe başladığını söyledi.

Başkan Çelik, vergisi, sigortası ve maaşı İŞKUR tarafından ödenmek koşuluyla üçer aylık dönemler için işçi aldıklarını hatırlattı. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında yeni bir proje daha hazırlayıp tekrardan geçici işçi alımı yapmak istediklerini belirten Çelik, kura çekerek 65 asil, 50 yedek olarak belirledikleri isimlerden çalışmaya sadece 41 kişinin geldiğine dikkat çekti. "115 kişinin tamamını telefonla arayarak çağırmamıza rağmen, gelip başlayan 41 kişi." diyen Çelik, "Bundan sonra hiç kimse hükümete ve belediye ?işsizim, iş arıyorum duyan yok mu' diye serzenişte bulunmasın, buna hakkı yok.? ifadesini kullandı.

Daha önce de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında geçici işçi çalıştırdıklarını hatırlatan Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ?Yaz döneminde de üç aylık geçici işçi alımı yapmıştık. Ancak orada da 65 kişilik kadro olmasına rağmen sadece 50 kişi çalışmıştı. Kış döneminde de aynı projeyi devam ettirmek istedik. İstedik ki vasıfsız olan kişiler evlerinin ihtiyaçlarını, önümüz kış odun, kömür gibi ihtiyaçlarını karşılasınlar diye bunu gündeme getiriyoruz. Kaçı devam edecek diye endişe ediyoruz. Çalışabilirim diyen varsa hemen personel müdürlüğümüze müracaat etsin başlatalım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber