Hayrünnisa Gül'den emekli öğretmenlere: Gönüllüler ordusunun bir neferi olun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, tüm emekli öğretmenleri devletin koruması altındaki çocukların eğitimlerine destek olmaya çağırdı. Hayrünnisa Gül, ?Emekliyiz Gönüllüyüz projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun.? dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde yürütülen Emekliyiz Gönüllüyüz projesi tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleşti. Tanıtım toplantısında konuşan Hayrünnisa Gül, projenin amacının emeklilik dönemlerinde aktif ve üretken bireyler olarak toplumsal hayata katılmak isteyen öğretmenlerin, devletin koruması altındaki çocukların eğitimlerine destek olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Gül, ?Böylece bir yandan bu çocuklarımızın akademik, sanatsal ve sportif başarılarını artırmayı, diğer yandan da sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.? dedi.

Projenin pilot uygulamasının iki yıldır, altı ilde yürütüldüğünü kaydeden Gül, ?Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 82 gönüllü öğretmene ve onlar aracılığıyla da yüzlerce çocuğumuza ulaştık. Elde edilen bu sonuç sayısal olarak yeterli görülmese de yapılan işin niteliği projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılmasında en büyük etken oldu.? diye konuştu. Bir tek çocuğun hayatına dokunmanın, onun geleceğe daha güvenle bakmasını sağlamanın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini dile getiren Gül, ?Bu projede bir çok örneğine şahit olduğum, biraz önce flüt performansını büyük bir zevk ile dinlediğimiz Merve bunlardan sadece biri. Bu çocuklardan aldığımız cesaretle, Emekliyiz Gönüllüyüz projesini Türkiye geneline yaygınlaştırıyoruz.? açıklamasında bulundu.

PİLOT PROGRAMDA EN BAŞARILI İL KONYA

Koruma altındaki çocukların toplumsal hayata uyum sağlayabilmeleri ve gelecekte üstlenecekleri rolleri doğru şekilde geliştirebilmeleri adına olumlu modellerle bir araya gelmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Hayrünnisa Gül, şöyle devam etti: ?Bir aile ortamında büyüme şansına sahip olamayan çocuklarımızın, hiçbir karşılık beklemeden kendileri ile ilgilenen gönüllüler ile kuracakları gönül bağları bu çocuklarımızı hayata da bağlayacaktır. Pilot programımızın en başarılı ili olan Konya'da proje kapsamında yapılan toplantıda bir yurt müdürümüzün söylediği şu sözler, bu gerçeği çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor: 'Bazen çocuklara kendilerine ne kadar çok değer verdiğimizi ve onları çok sevdiğimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Her şeyi görevli olduğumuz için yaptığımızı düşünüyorlar.' Herhangi bir kazancı olmadan, kendilerine zaman ayıran onlarla düzenli çalışmalar yapan gönüllülerimiz çocuklarımıza, bazı işlerin sevgi ile yapılabileceğini gösterdiler.?

TÜRKİYE'DE GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİNE KATILMA ORANI 1.7

Gönüllülük faaliyetlerine katılım oranının bazı ülkelerde yüzde 70'lere ulaşırken, Türkiye'de bu oranın sadece 1.7 olduğuna dikkat çeken Gül, ?Bizim gibi yardımlaşmayı, fedakarlığı kültürünün, inancının ilk sırasına koyan bir toplum için bu üzerinde düşünülmesi gereken bir tablo.? diye konuştu. Bu durumun Türkiye'de gönüllülük konusuna dikkat çekmek, her alanda bu anlayışın benimsenmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak için toplumu bilinçlendirmek gerektiğini gösterdiğini söyleyen Gül, ?Bu anlamda Emekliyiz Gönüllüyüz projesini çok önemli bir adım olarak görüyorum. Emekli öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı projemize katılmaya davet ediyorum.? dedi.

Yeni nesilleri, büyük fedakarlıklarla hayata hazırlayan öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğini vurgulayan Gül, ?Sizlerin bir ömür biriktirdiğiniz her geçen gün kıymetlenen bilgi ve tecrübeniz hiçbir kitabın içine sığdırılamayacak kadar zengin. Bu zenginlikten çocuklarımızı mahrum etmeyin.? ifadesini kulandı. Öğretmenliğin bir hayat tarzı olduğunu söyleyen Gül, ?Emekli olunca bir köşeye çekilip, oturulacak bir meslek değildir. Asıl bu dönemde daha aktif olmalı, hayata daha çok katılmalı, tecrübelerinizi gençlerle paylaşmalısınız. Gönüllüğün erdemini, sizlere anlatmaya gerek yok. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmanın ne demek olduğunu siz zaten biliyorsunuz. Bu nedenle gönüllü olmak en çok da siz öğretmenlerimize yakışıyor. Gelin çocuklarımıza umut olun, ülkemizin yarınlarına bir kez daha ışık tutun. Emekliyiz Gönüllüyüz projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber